سابقه و هدف : بیماری های قلبی – عروقی به یکی از شایع ترین بیماری های کشورهای در حال پیشرفت، به خصوص در مناطق شهری، تبدیل شده است. این مطالعه به منظور تعیین شیوع ریسک فاکتورهای قلبی – عروقی در جامعه شهری تهران، طراحی شده است.
مواد و روشها : شیوع و توزیع پرفشاری خون، استعمال سیگار، اختلالات چربی، دیابت شیرین و چاقی در 15005 فرد بالای 3 سال که با روش نمونه برداری تصادفی خوشه ای از منطقه 13 تهران از بهمن 1377 تا مرداد 1380 انتخاب شده بودند. تعیین گردید. کل انرژی دریافتی، درصد انرژی دریافتی از پروتئین، کربوهیدرات و چربی نیز در یک زیر گروه 1474 نفری با میانگین دوبار یاد آمد غذایی محاسبه گردید.
یافتهها : در بزرگسالان، 78% زنان حداکثر یکی از ریسک فاکتورهای قلبی–عروقی را دارا بودند. درصد بزرگسالانی که دو یا بیش از دو ریسک فاکتور قلبی–عروقی داشتند، در زنان به طور معنی داری بیش از مردان بود. در کودکان و نوجوانان، فقط در 9% پسران و 7% دختران دو با بیش از دو ریسک فاکتور قلبی – عروقی مشاهده شد. میانگین درصد انرژی دریافتی از کربوهیدرات، پروتئین و چربی به ترتیب 9/6 ؟ 8/57، 8/1 ؟ 1/11 و 2/7 ؟ 9/30 بود.
نتیجه گیری و توصیهها:شیوع ریسک فاکتورهای قلبی–عروقی در جامعه شهری تهران بالا است.در این میان بالا بودن کلسترول نام، پایین بودن سطح سرمیHDL-C و بالا بودن نسبت دور کمر به باسن (WHR) توجه ویژه ای را می طلبد. تغییر در شیوه زندگی موثرترین راهکار در پیشگیری و کنترل ریسک فاکتورهای قلبی – عروقی مطرح شود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |