سابقه و هدف : پنومونی اکتسابی از جامعه همچنان به عنوان یک مشکل مهم و عمدهترین عامل مرگ و میر در سطح جهان تلقی میشود. از آنجایی که لژیونلا پنوموفیلا یکی از 4 دلیل عمده پنومونی اکتسابی از جامعه میباشد عدم درمان صحیح و به موقع آن میتواند عوارض متعددی را به همراه داشته باشد. در این مطالعه فراوانی این میکروارگانیسم مورد بررسی قرار گرفت.
روش بررسی : در این مطالعه از 118 بیمار مبتلا به عفونت تنفسی (پنومونی، بیماری انسدادی مزمن ریه و آسم) در بیمارستان مسیح دانشوری طی سال 1383 نمونه گرفته شد. نمونهها عبارت از نمونه خلط و نمونه ادرار بودند. نمونههای خلط جهت کشت باکتریهای مختلف طبق روشهای استاندارد به محیطهای کشت معمول باکتریال و محیط اختصاصی کشت لژیونلا BCYE انتقال یافتند. نمونههای ادرار نیز با استفاده از کیت آنتیژن ادراری لژیونلا EIA تحت بررسی قرار گرفتند.
یافته ها : 118 بیمار (32 زن، 86 مرد) در محدوده سنی 77–58 سال مورد مطالعه قرار گرفتند، پاتوژنهای مختلف تشخیص داده شده عبارت بودند از: استرپتوکوکوس پنومونیه 88%، کاندیدا 2/76%، استرپتوکوکوس بتاهمولیتیک 8/61%، استافیلوکوکوس 6/40%، کلبسیلا 1/27%، قارچ 1/16%، اشریشاکلی 4/8%، پسودوموناس 1/5% و سایر باسیلهای گرم منفی7/1%. از نظر علائم بالینی، تنگی نفس، سرفه، خلط و تب شایعترین علائم بودند. در میان فاکتورهای خطر، استعمال سیگار شایعترین فاکتور بود.
نتیجه گیری : با توجه به آمار بالای مرگ و میر ناشی از عدم درمان صحیح و به موقع پنومونی ناشی از لژیونلا آزمون آنتی ژن ادراری لژیونلا ( EIA ) یک آزمون سریع، ساده و سودمند و بسیار اختصاصی جهت شناسایی وجود این باکتری در مبتلایان به عفونت تنفسی میباشد چرا که گرفتن نمونه ادرار از بیماران آسانتر بوده، همچنین نتایج طی چند ساعت قابل دستیابی است.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |