جلد 37، شماره 1 - ( 2-1392 )                   جلد 37 شماره 1 صفحات 72-67 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zahirnia Z, Eslami G, Goodarzi H, Taheri S, Fallah F, Taheripanah R, et al . Evaluation of the prevalence of infection with Chlamydia trachomatis in spontaneous abortions, by Nested PCR method. Research in Medicine 2013; 37 (1) :67-72
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-1158-fa.html
ظهیرنیا زهرا، اسلامی گیتا، گودرزی حسین، طاهری سودابه، فلاح فاطمه، طاهری‌پناه ربابه، و همکاران.. بررسی فراوانی آلودگی به کلامیدیا تراکوماتیس در سقط خودبخودی مراجعه کننده به مراکز درمانی شهید بهشتی به روش Nested PCR در سال 1391. پژوهش در پزشکی. 1392; 37 (1) :67-72

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-1158-fa.html


گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، g_eslami@yahoo.com
چکیده:   (10019 مشاهده)
سابقه و هدف: در چند سال اخیر، پدیده سقط خودبخودی نظر محققین زیادی را به خود جلب کرده است که علل بسیاری نظیر عوامل باکتریایی، انگلی و ویروسی در آن نقش دارند. با توجه به فراوانی سقط خودبخودی و عوارض شناخته شده آنها و آمار متفاوت از آلودگی به کلامیدیا تراکوماتیس در بانوان مبتلا به سقط خودبخودی و شیوه‌های متفاوت در شناسایی و تعیین فراوانی کلامیدیا تراکوماتیس، این تحقیق در بانوان در سال 1391 انجام گرفت.
روش بررسی: در مطالعه‌ای که با روش مقطعی روی زنان مبتلا به سقط خودبخودی مراجعه کننده به مراکز درمانی شهید بهشتی، پس از تکمیل فرم رضایت نامه کتبی و پرسشنامه، رزیدنت متخصص زنان و زایمان پس از اخذ نمونه از اندوسرویکس با استفاده از سواب داکرون استریل و قرار دادن در محیط ترانسپورت اختصاصی کلامیدیا، در شرایط زنجیره سرد به آزمایشگاه دانشکده منتقل گردید. جهت انجام Nested PCR، DNA کلامیدیا توسط کیت از محیط 2SP جداسازی شد. پرایمرهای استفاده شده توسط برنامه BLAST تایید شد. شیوع آلودگی کلامیدیا در نمونه ها تعیین و میزان واقعی آن در نمونه‌ها در جامعه براورد و نقش عوامل مرتبط با آزمون کای‌دو بررسی شد. یافته‌ها: از 121 خانم مبتلا به سقط خودبخودی در محدوده سنی 17 تا 38 سال، 16 نفر (2/13 درصد ) آلوده به کلامیدیا تراکوماتیس بودند. زنانی که به کلامیدیا تراکوماتیس آلوده بودند، در مواجهه بیشتری از نظر شاغل بودن، روش پیشگیری (روش طبیعی)، فعالیت جنسی زیاد و سابقه سقط قبلی بودند (02/0>p)، ولی ارتباط معنی‌داری از نظر تحصیلات، سابقه بارداری و یا ترشحات واژینال یافت نشد (3/0>p).
نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد که میزان آلودگی کلامیدیا تراکوماتیس در جامعه مورد بررسی در حد آمار کشورهای همسایه باشد، ولی نسبت به کشورهای اروپایی بالاتر است به هر حال تحقیقات اتیولوژیک برای کاهش شیوع آن در جامعه توصیه می‌شود.
متن کامل [PDF 213 kb]   (5108 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: میکروب‌شناسی
دریافت: 1392/5/21 | پذیرش: 1396/9/25 | انتشار: 1396/9/25

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb