جلد 37، شماره 2 - ( 6-1392 )                   جلد 37 شماره 2 صفحات 85-89 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشجوی کارشناسی ارشد میکروب شناسی پزشکی،شعبه بین الملل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، m_d6512@yahoo.com
چکیده:   (13378 مشاهده)
چکیده سابقه و هدف: عفونت مجدد و مقاومت به درمان باکتری هلیکوباکتر پیلوری، به عنوان یکی از عوامل مهم ایجاد کننده سرطان معده و زخم پپتیک، از علل اصلی ریشه کن نشدن بیماری است. هدف از این مطالعه تعیین اثر گیاه دارچین بر روی هلیکوباکتر پیلوری بود. روش بررسی: در مطالعه تجربی حاضر، پس از تهیه بیوپسی از بیماران مبتلا به دیس‌پپسی توسط اندوسکوپیست، 60 بیمار آلوده به باکتری هلیکو باکتر پیلوری انتخاب شدند. نمونه‌ها در محیط بروسلا حاوی خون اسب همراه با آنتی‌بیوتیک‌های وانکومایسین، پلی‌میکسین، تری‌متوپریم و آمفوتریپسین کشت داده شده و در شرایط میکروآئروفیلیک در دمای 37 درجه سانتی‌گراد به مدت 7-5 روز انکوبه گردیدند. جهت استخراج اسانس دارچین، اسانس گیری از پوسته درخت دارچین به روش تقطیر توسط دستگاه کلونجر انجام گرفت. برای سویه‌های هلیکوباکتر پیلوری تایید شده نسبت به آنتی‌بیوتیک‌های مترونیدازول، آموکسی‌سیلین، کلاریترومایسین و تتراسایکلین و دیسک آغشته به عصاره الکلی دارچین با روش Disk diffusion و منطبق بر دستورالعمل CLSI تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی انجام گرفت. میزان مقاومت هلیکوباکتر پیلوری به دارچین و آنتی‌بیوتیک های متداول با آزمون کای‌دو مورد قضاوت آماری قرار گرفت. یافته‌ها: در تست آنتی بیوگرام، درصد حساسیت هلیکوباکترپیلوری به کلاریترومایسین 76%، تتراسایکلین 62%، آموکسی سیلین و مترونیدازول100% و حساسیت هلیکو باکترپیلوری به اسانس دارچین هم 100% مشاهده شد. نتیجه‌گیری: با توجه نتایج تحقیق و افزایش روز افزون مقاومت به مواد آنتی‌باکتریال سنتتیک، گیاه دارچین می‌تواند یکی از گیاهان موثر در پاک‌سازی برخی از باکتری‌ها از جمله هلیکوباکترپیلوری باشد. واژگان کلیدی: هلیکو باکتر پیلوری، اسانس دارچین، مقاومت آنتی بیوتیکی.
متن کامل [PDF 163 kb]   (3445 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: میکروب‌شناسی
دریافت: ۱۳۹۲/۸/۷ | پذیرش: ۱۳۹۶/۹/۲۱ | انتشار: ۱۳۹۶/۹/۲۱