جلد 39، شماره 3 - ( 9-1394 )                   جلد 39 شماره 3 صفحات 144-138 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، dr.aghajani@yahoo.com
چکیده:   (7709 مشاهده)

سابقه و اهداف: پولموناری هایپرتانسیون ریسک فاکتور مستقل مرگ در بیماران COPD است. به نظر می‌رسد استفاده از مارکرهای اکوکاردیوگرافیک عملکرد بطن راست در بررسی روتین و مدل‌های پروگنوستیک مفید و سودمند باشد.  تغییرهای اولیه در عملکرد بطن راست در بیماران COPD که از لحاظ بالینی روند ثابتی داشته و شواهدی از پولموناری هایپرتانسیون را نداشته‌اند، گزارش شده است. بعضی از محققان معتقدند که بیماری COPD به کاهش کمپلیانس بطن راست قبل از افزایش فشار شریان پولموناری  منجر می‌شود. هدف ما از انجام این مطالعه بررسی عملکرد بطن راست براساس یافته‌های اکوکاردیوگرافیک در بیماران مبتلا به COPD در مراحل اولیه بیماری چه با یا بدون پولموناری هایپرتانسیون ریوی و مقایسه آن با افراد سالم است.

مواد و روشها: دراین مطالعه موردی - شاهدی، 39 بیمار مبتلا به COPD مراجعه‌کننده به درمانگاه قلب و 39 فرد سالم همسان از نظر سن و جنس به‌عنوان گروه شاهد وارد مطالعه شدند. پس از ثبت اطلاعات دموگرافی و بالینی بیماران و گروه کنترل، تمامی افراد شرکت‌کننده در مطالعه تحت اکوکاردیوگرافی داپلر قرار گرفته و در پایان داده‌های گردآوری شده بین دوگروه مورد مقایسه قرار گرفت.

یافته‌ها: بررسی اکوکاردیوگرافی در بیماران COPD نشان داد که حدود 76. 9 درصد از بیماران دچار هیپرتروفی بطن راست بودند. همچنین، در مقایسه با گروه کنترل، در بیماران COPD با یا بدون پولموناری هایپر تانسیون قطر بطن راست به‌طور
 معناداری بیشتر بود  (P<0. 001). به  این ترتیب، سطح دهلیز راست، قطر دهلیز راست و ضخامت دیواره آزاد بطن راست نیز به‌طور  معنادار در گروه COPD با یا بدون پولموناری هایپر تانسیون بیشتر از گروه کنترل بود.
 به علاوه، TAPSE در بیماران COPD به‌طور  معناداری کمتر از افراد گروه کنترل بود P=0. 013، همچنین، میزان peak PAP در گروه بیماران COPD بیشتر از افراد سالم یا گروه کنترل بود  P<0. 001)). 79 درصد از بیماران COPD دچار هایپرتانسیون پولموناری بوده و Tie index در بیماران COPD با پولموناری هایپریتانسیون
 0. 76±0. 3)) و دربیماران بدون پولموناری هایپرتانسیون  0. 76±0. 2)) بالاتر از گروه کنترل بوده و تفاوت معناداری بین دو گروه وجود داشت. Pvalue<0. 001))

نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد بیماران مبتلا به COPD با یا بدون هیپرتانسیون ریوی، بدون عارضه قلبی بارز در مراحل اولیه بیماری نیز در مقایسه با افراد سالم اختلال عملکرد بطن راست دارند. از این رو شاید کنترل بهتر وضعیت تنفسی این بیماران و جلوگیری از عود آن بتواند نقش مهمی در پیشگیری یا کند کردن روند اختلال عملکرد بطن راست آن‌ها داشته باشد. 

متن کامل [PDF 499 kb]   (5536 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: قلب و عروق
دریافت: 1394/6/11 | پذیرش: 1394/10/7 | انتشار: 1394/12/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.