جلد 41، شماره 2 - ( 5-1396 )                   جلد 41 شماره 2 صفحات 96-86 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، تهرا، ایران ، golbonsohrab@yahoo.com
چکیده:   (28036 مشاهده)

چکیده

سابقه و هدف: بیماری قلبی در افراد مبتلا به دیابت شایع است.افزایش چربی خون  و فشار خون بالا از فاکتورهای خطر اصلی درایجاد آترواسکلرز و بروز بیماریهای قلبی عروقی می باشند. کورکومین( رنگدانه زردچوبه ) دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد آترواسکلروزی است. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر کورکومین بر عوامل خطر بیماری قلبی عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 صورت گرفته است.

مواد و روشها: مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور می باشد. افراد مورد مطالعه 44 بیمار  مبتلا به دیابت نوع 2(40-70 سال) بودند که به طور تصادفی به دو گروه مداخله (21 نفر) و شاهد (23 نفر)  تقسیم شدند. افراد گروه مداخله روزانه 3 کپسول 500  میلی گرم مکمل کورکومین  و افراد گروه شاهد همان مقدار  دارونما به مدت10 هفته دریافت کردند. در ابتدا و انتهای مطالعه از بیماران10 سی سی خون پس از 12-14 ساعت ناشتایی گرفته شد.چربی های خون شامل تری گلیسرید، کلسترول تام،LDL-C  و HDL-C مورد ارزیابی قرار گرفتند.پرسشنامه اطلاعات عمومی ، یادآمد خوراک 2 روزه)ابتدا،وسط و انتهای مطالعه)  از طریق مصاحبه حضوری تکمیل شد. اندازه گیری های فشار خون و تن سنجی نیز پیش و پس از مداخله انجام شد. آنالیز آماری با استفاده از برنامه SPSS نسخه 22 انجام شد.

یافته ها: مواد مغذی دریافتی، نوع داروهای مصرفی و فعالیت بدنی بیماران در طول مطالعه تغییری نداشت. اختلاف آماری معنی داری بین میانگین تری گلیسرید سرم  پیش با پس از مداخله در گروه مصرف کننده کورکومین مشاهده شد (63/30±21/14-) .در مورد سایر متغیرها از جمله کلسترول،LDL-C و HDL-C و همچنین فشار خون در پایان مداخله تغییر معنی داری مشاهده نشد.

نتیجه گیری:  به نظر می رسد  که مصرف روزانه 1500 میلی گرم کورکومین  به مدت 10  هفته منجر به کاهش تری گلیسرید سرم در گروه دریافت کننده کورکومین در مقایسه با ابتدای مطالعه می شود.گرچه این تفاوت در مقایسه با گروه شاهد معنی دار نبود. 

متن کامل [PDF 1041 kb]   (2721 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: علوم تغذیه - صنایع غذایی
دریافت: 1395/9/14 | پذیرش: 1396/1/30 | انتشار: 1396/5/18

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.