جلد 45، شماره 2 - ( 4-1400 )                   جلد 45 شماره 2 صفحات 81-72 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

khastar S, ghaffari-nazari H, Jalali S A. Immunotherapy and radiotherapy: An effective combination therapy against cancer. Research in Medicine 2021; 45 (2) :72-81
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2172-fa.html
خواستار سحر، غفاری نظری هانیه، جلالی سید امیر. ایمونوتراپی و رادیوتراپی: یک درمان ترکیبی موثر علیه سرطان. پژوهش در پزشکی. 1400; 45 (2) :72-81

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2172-fa.html


گروه ایمونولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، jalalia@sbmu.ac.ir
چکیده:   (2721 مشاهده)
سابقه و هدف: در حال حاضر رادیوتراپی از درمانهای پرکاربرد در حوزهی سرطان است. با توجه به اینکه اثربخشی رادیوتراپی کاملا وابسته به سیستم ایمنی بیمار است، بنظر می‎رسد استفاده از ایمونوتراپی به منظور تقویت اثرات رادیوتراپی گامی مثبت در جهت درمان سرطان ‎باشد.
مواد و روشها: به منظور نگارش مقاله مروری حاضر کلمات کلیدی از جمله رادیوتراپی، ایمونوتراپی، درمان ترکیبی و آنتی‎بادی‎های مهارکننده‎ی مسیرهای بازرسی ایمنی در پایگاه‎های اطلاعاتی معتبر مانند: گوگل اسکولار، پاپ مد، اسکوپوس و الزویر جستجو شد. در این میان مطالعاتی که بیشترین ارتباط را با اهداف نگارش این مقاله داشتند و  به ارزیابی درمان ترکیبی رادیوتراپی و ایمونوتراپی با آنتی‎بادی‎های مهارکننده‎ی مسیرهای بازرسی ایمنی پرداخته بودند،  انتخاب و مورد استفاده قرار گرفتند.
نتیجه گیری: رادیوتراپی تاثیرات بسیار متنوعی بر ریزمحیط تومور می‎گذارد که بعضی از این تغییرات مانع رشد و برخی دیگر باعث تقویت رشد تومور می شوند. رادیوتراپی با القا مرگ سلولی ایمونوژنیک باعث آزادسازی سیگنال های خطر، افزایش ترشح سایتوکاین ها و کموکاین ها، فراخوانی سلولهای ایمنی و تغییر در بیان مولکول‎هایی مانند CTLA-4، PD-1، PD-L1 سطح سلول‎های توموری و ایمنی می شود. مطالعات نشان می‎دهند استفاده از ایمونوتراپی همراه با رادیوتراپی (رادیوایمونوتراپی) در برانگیختن پاسخ های ایمنی ضدتوموری می‎تواند اثر سینرژیسمی ایجاد کند. با توجه به اینکه رادیوتراپی با تغییر بیان مولکول‎های مسیرهای کنترلی سیستم ایمنی از جمله CTLA-4 و PD-1 بر سطح سلولهای توموری و ایمنی همراه است و بدین ترتیب عملکرد سیستم ایمنی در کنترل تومور را تحت تاثیر قرار میدهد؛ به نظر میرسد استفاده از ایمونوتراپی با آنتی‎بادی‎های مهارکنندهی این دو مولکول (anti-CTLA-4 و Anti-PD-1) در ترکیب با رادیوتراپی راه حل منطقی برای غلبه بر اثرات مهاری و تقویت اثرات ضد توموری رادیوتراپی میباشد. با این وجود عواملی مثل دوز و نوع رادیوتراپی و همچنین زمان استفاده از مهارکنندههای مسیرهای بازرسی در کنار رادیوتراپی از جمله چالش‎های موجود در این مسیر می‎باشند.

متن کامل [PDF 947 kb]   (1116 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: ایمنی‌شناسی
دریافت: 1398/11/1 | پذیرش: 1399/6/4 | انتشار: 1400/9/8

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb