جلد 21، شماره 4 - ( دی - اسفند 1376 )                   جلد 21 شماره 4 صفحات 16-10 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


بخش میکروب شناسی دانشکده پزشکی افضلی پور، کرمان،تهران،ایران.
چکیده:   (1790 مشاهده)
به منظور بررسی نقش لیستریامنوسیتوژنز در سقط جنین روی ۱۵۰ نمونه جفت و مهبل زنانی که مستعد سقط جنین بودند، آزمونهای تشخیصی باکتری شناختی در شهر کرمان انجام گرفت. همزمان، آزمایشهای سرم شناختی با روش ایمنوفلورسانس غیر مستقیم جهت بررسی میزان پادتن های سرمی نیز انجام شد. این آزمایشها -جهت مقایسه- روی نمونه های مشابه گرفته شده از ۷۰ مورد زایمان طبیعی صورت پذیرفت. در گروه آزمایش، میزان جداسازی باکتری از جفت بعد از ۲/۵  ماه غنی سازی در سرما، ۲/۷ درصد و از مهبل، ۱/۴ درصد بود. از نمونه های کنترل باکتری جدا شد. در آزمایشهای مرولوژیک به روش ایمنوفلورسنت غیر مستقیم عیارهای پادتن در هر دو گروه بالاتر از ۱:۱۶۰ مشاهده شد؛ به طوری که در گروه آزمایش عبار پادتن مساوی با ۱:۱۶۰ و ۱:۳۲۰به ترتیب در ۲۹/۳ و ۱۰/۶ درصد موارد و در گروه کنترل به ترتیب در ۱۲/۹ و ۵/۷ درصد موارد دیده شد.
 نتیجه گیری: میزان جداسازی لیستریامنوسیتوژنز از موارد سقط جنین حداکثر ۲/۷ درصد و از نمونه های گرفته شده از جفت پس از ۲/۵ ماه غنی سازی در سرما بود آزمون سرم شناختی ایمنوفلورسنت غیر مستقیم با آزمایشهای باکتری شناختی همخوانی نداشته، به علت واکنش تقاطعی با سایر باکتریها، از این آزمونها به تنهایی نمی توان برای تشخیص لیستریا استفاده کرد.
متن کامل [PDF 4219 kb]   (1034 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: میکروب‌شناسی
دریافت: 1398/12/3 | پذیرش: 1398/12/3 | انتشار: 1398/12/3

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.