جلد 21، شماره 4 - ( دی - اسفند 1376 )                   جلد 21 شماره 4 صفحات 40-32 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی - درمانی شهید بهشتی،تهران،ایران.
چکیده:   (1936 مشاهده)
در این بررسی طی یک سال روی مدفوع ۳۵ بیمار HIV مبتلا به اسهالهای مزمن ، متناوب، مداوم و مقاوم به درمان که به بخشهای عفونی و هموفیلی بیمارستان امام خمینی مراجعه کرده بودند صورت پذیرفت. کوشش شد که با روشهای لام مستقیم، تغلیظ ، رنگ آمیزیهای مختلف، استفاده از میکروسکوپ فرابنفش و انواع کشتهای اختصاصی، ضمن جداسازی عوامل باکتریائی، قارچی و انگلی مولد اسهال در این گروه از بیماران نقش بیماریزایی آنها را نیز اثبات کنیم.
نتایج به دست آمده نشان دادند که در این مبتلایان، کاندیدیازیس شایعترین عفونت رودهای بوده (۷۱ درصد) و پس از آن گاستروآنتریتهای ناشی از استافیلوکوکوس اوریوس، پاسیلهای اسیدفاست، ژیاردیا لامبلیا، جنهای میکروسپرویدا (۱۴/۳درصد)، پسودوموناس آئروژینوزا، گونه های کریپتوسپوریدیوم (۱۱/۴درصد)، کامپیلوباکترژژونی (۸/۶درصد)، سالمونلاپارا C، ایزوسپورابلی ( ۵/۷ درصد)، شیگلاسونئی، کلاستریدیوم دیفیبل، گونه سیکلوسپورا و آتنامیا هیستولیتیکا (۲/۹درصد) بودند. در عین حال ، ۲۴ نفر از آنان به بیش از یک عامل عفونی مبتلا بوده، از مدفوع سه بیمار نیز هیچ عامل عفونی تحت بررسی جدا نشد.
متن کامل [PDF 5714 kb]   (621 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: میکروب‌شناسی
دریافت: 1398/12/3 | پذیرش: 1398/12/3 | انتشار: 1398/12/3

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.