جلد 20، شماره 1 - ( فروردین - خرداد 1375 )                   جلد 20 شماره 1 صفحات 83-75 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشیار بخش چشم مرکز آموزشی و درمانی امام حسین (ع)،ایران.
چکیده:   (1298 مشاهده)
هدف : این تحقیق با هدف تعیین شیوع تنبلی چشم با آمبلیوپی و توصیف خصوصیات مبتلایان آن در ۱۳۱۰ کودک کمتر از ده سال ساکن جنوب شرقی تهران در سال ۷۲-۷۳ به عمل آمد
روش کار : انتخاب نمونه ها بصورت تصادفی بود، تعیین میزان دید در اطفال بزرگتر از ۳ سال با تابلوی snellen خطی و در اطفال کوچکتر از ۳ سال بر طبق ضوابط آکادمی آمریکا به عمل آمد. تعیین عیوب انکساری با استفاده از سیکلوپلژی صورت گرفت.
نتایج : میزان شیوع آمبلیوپی ۶/۶ درصد در پایه دید ۸/۱۰ و ۳ در صد در پایه دید ۱۰/۵ بوده است. عوامل همراه آمبلیوپی : ۲۷ درصد موارد عیوب انکساری آئیزومترو پیک، ۴۲ درصد موارد عیوب انکساری ایزومترو پیک، ۸ درصد موارد عیوب انکساری آنیزومترو پیک بهمراه انحراف چشمی، ۵ درصد موارد عیوب انکساری ایز و آمترو پیک بهمراه انحراف چشمی و در ۱۲ درصد موارد با علت ناشناخته بوده است
نتیجه گیری: با توجه به شیوع بالای آمبلیوپی و نقش مهم عیوب انکساری در ایجاد آن و بالاخره زمان حساس درمان بیماری، توصیه می شود که با یک تابلوی دید استاندارد، در ۳ سالگی، بچه ها توسط والدینشان غربال (Screen) شوند و در صورت کمبود دید جهت معاینه کامل مراجعه کنند تا زمان طلائی درمان را از دست ندهند.
متن کامل [PDF 4866 kb]   (538 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی )
دریافت: 1398/12/3 | پذیرش: 1398/12/3 | انتشار: 1398/12/3

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.