جلد 20، شماره 2 - ( تیر - شهریور 1375 )                   جلد 20 شماره 2 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Investigation of Different Stages of Girls' Puberty in East of Tehran (1995). Research in Medicine 1996; 20 (2) :1-11
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2317-fa.html
امین الرعایا اشرف، میرمیران پروین، حامدی پروین، عزیزی فریدون. بررسی مراحل مختلف بلوغ در دختران شرق تهران (سال ۱۳۷۳). پژوهش در پزشکی. 1375; 20 (2) :1-11

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2317-fa.html


مرکز تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم؛ دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی - درمانی شهید بهشتی،تهران،ایران.
چکیده:   (1544 مشاهده)
در سال ۱۳۷۳ ، ۱۳۳۱ نفر از دختران دانش آموز مدارس شرق تهران برای تعیین مراحل مختلف بلوغ مورد معاینه قرار گرفتند. نتایج حاصله با نتایج مطالعه مشابه - که در سال ۱۳۶۲ در همان مدرسه ها انجام شده بود - مقایسه شد. شروع جوانه پستان از ۷ تا ۱۵ سالگی و به طور متوسط ۱/۳±۱۰/۶ سالگی، ظهور موهای زهار (Pubis) از ۷ تا ۱۵ و به طور متوسط ۱/۳±۱۰/۲ سالگی بود. در ۱۲ سالگی در ۹۳ درصد دختران رشد پستان و در ۸۴ درصد آنان موهای زهار ظاهر شده بود. اولین قاعدگی بین ۱۰ تا ۱۷ سالگی و به طور متوسط ۱/۲±۱۲/۹ سالگی روی داده بود. مدت متوسط خونریزی ماهانه ۶/۲ روز و دامنه تغییرات آن بین ۲ تا ۱۰ روز بود، در مقایسه با سال ۶۲ بین مراحل مختلف بلوغ اختلاف معنی داری دیده نشد- گرچه متوسط سن منارک حدود پنج ماه افزایش یافته بود. در بررسی کنونی، شروع بلوغ ۶ ماه و منارک ۷/۲ ماه زودتر از دختران انگلیسی (بر اساس مطالعه مارشال و تانر) به وقوع می پیوندد. این بررسی در مقایسه با بافته های سال ۱۳۶۲ - تفاوت عمده ای را نشان نمی دهد و مجددا" شروع اولین علایم بلوغ قبل از ۹ سالگی را در تعداد چشمگیری از دختران شرق تهران یادآور می شود .
بلوغ فرآیند پیچیده و تا حد زیادی ناشناخته است که با تغییرات جسمانی و روانی همراه است. این پدیده تحت تاثیر تغییرات هورمونی ویژه ای به وجود می آید . شخص باید سیستم نوروآندوکرین سالمی داشته باشد تا با دریافت پیامهای متعدد محیطی و درونی، تغییرات هورمونی خاص بلوغ را که سیر تدریجی دارد، شروع کند و سرانجام به پایان برساند. تنها مطالعه ای که در مورد مراحل مختلف بلوغ در ایران انجام شده بود مربوط به سال ۱۳۶۲ می باشد ، در این بررسی مراحل مختلف بلوغ در دانش آموزان مدارس شرق تهران تعیین شد و با مطالعه مشابهی که در سال ۶۲ در همان مدارس صورت گرفته بود، مقایسه شد. این بررسی به دو دلیل انجام شد. یکی اینکه یافته های سال ۶۲ با هنجارهای بین المللی متفاوت بود و شروع علایم بلوغ و نخستین قاعدگی زودتر رخ داده بود که نیاز به بررسی مجلد داشت، دوم اینکه سالهای جنگ، مسائل اقتصادی و سایر عوامل اجتماعی - بهداشتی می توانست در شاخصهای بلوغ تغییراتی ایجاد کرده باشد.
متن کامل [PDF 5614 kb]   (553 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی )
دریافت: 1398/12/4 | پذیرش: 1398/12/4 | انتشار: 1398/12/4

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb