جلد 20، شماره 2 - ( تیر - شهریور 1375 )                   جلد 20 شماره 2 صفحات 30-22 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشیار سرو میکروبیولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد (بیمارستان قائم)،تهران،ایران.
چکیده:   (1646 مشاهده)
در پژوهش حاضر، قدرت ضدباکتریائی چهار نوع آنتی سپتیک موجود در محصولات دهان شویه روی چهار نوع کو کسی گرام مثبت و دو نوع باسیل گرام منفی جداسازی شده، از آبسه و پلاک دندانی بیماران توسط پنج روش اختصاصی in- vitro بررسی شد.
و میزان فعالیت باکتریواستاتیک کلرهگزیدین گلوکونات >> کاربامید پر اکساید > ستبل پریدینیوم کلراید > پویدون آیداین بود ولیکن میزان کمی و کیفی فعالیت باکتریسیدی کلر هگزیدین گلوکونات >> پویدون آیداین > ستبل پریدینیوم کلراید> کار بامید پر اکساید می باشد، استرپتو کوک بتاهمولیتیک گروه A نیز به عنوان حساسترین باکتری نسبت به چهار آنتی سپتیک فوق ارزیابی شد. میزان ضریب فنلی و ظرفیت آنتی سپتیکی کلرهگزیدین گلوکونات به مراتب بیش از ۳ ماده آنتی سپتیک دیگر بود و لذا در غلظت بسیار اندک، رشد دو نوع باکتری مورد آزمایش را مهار کرد.
متن کامل [PDF 4886 kb]   (926 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی )
دریافت: 1398/12/4 | پذیرش: 1398/12/4 | انتشار: 1398/12/4

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.