جلد 23، شماره 1 - ( بهار 1378 )                   جلد 23 شماره 1 صفحات 8-5 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


مرکز تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
چکیده:   (2056 مشاهده)
ترشح تیروتروپین در انسان تحت تاثیر عوامل متعددی می باشد. اثرات هورمونهای تری یدوتیرونین، تیروکسین، سوماتواستاتین و هورمون محرک تیرویید بر ترشح تیروتروپین شناخته شده است. این مطالعه اثر تحریک سیستم دوپامینرژیک توسط بروموکریپتین را بر ترشح تیروتروپین بررسی می کند.
از بین افراد مبتلا به هیپرپرولاکتینمی مراجعه کننده به مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ۲۰ زن با مقادیر پرولاکتین بالاتر از ۲۰ نانوگرم در میلی لیتر انتخاب شدند. موارد مشکوک ابتلا به بیماریهای سیستمیک و مصرف داروهای موثر بر عملکرد تیرویید نیز از مطالعه حذف گردیدند. از هر بیمار ۵ سی سی خون جهت آزمایش گرفته شد و سپس بیماران تحت درمان مناسب با بروموکریپتین قرار گرفتند. پس از گذشت سه ماه از درمان، دوباره از بیماران خونگیری به عمل آمد. مقادیر تیروکسین ، تری یدوتیروئین، تیروتروپین و پرولاکتین نمونه ها با روش رادیوایمنواسی اندازه گیری شد مقادیر تیروتروپین، کاهش معنی داری (قبل از مداخله: mu/l۰/۸۹±۲/۹۵بعد از مداخله mu/l۱/۰۸±۱/۸۵) را نشان داد (۰/۰۰۱>P). مقادیر پرولاکتین نیز به صورت معنی داری (قبل از مداخله ; ng/ml۱۳/۲±۳۰/۰۸، بعد از مداخله ng/ml۲/۲±۳/۵)تقلیل پیدا کردند (۰/۰۰۷>P). بین مقادیر ΔTSH (مقادیر کاهش TSH) با ΔT۳ (مقادیر کاهش تری یدوتیرونین) رابطه معنی داری دیده شد (۰/۴۹+=r ؛ ۰/۰۵>P) و بین مقادیر کاهش پرولاکتین و کاهش TSH نیز رابطه معنی داری وجود دارد (۰/۴۷+=r ؛ ۰/۰۵>P) تحریک سیستم دوپامینرژیک توسط بروموکریپتین می تواند از طریق فعالیت ترشحی TSH از هیپوفیز قدامی باعث کاهش مقادیر این هورمون در بدن گردد.
متن کامل [PDF 3425 kb]   (559 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی )
دریافت: 1398/12/6 | پذیرش: 1398/12/6 | انتشار: 1398/12/6

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.