جلد 23، شماره 1 - ( بهار 1378 )                   جلد 23 شماره 1 صفحات 33-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
چکیده:   (1788 مشاهده)
کاهش شنوایی از معضلات جوامع امروزی می باشد و اهمیت توتوانی در این رشته از سایر رشته ها بیشتر است. با توجه به فراوانی موارد کاهش شنوایی در ایران، این تحقیق به منظور بررسی موارد کاهش شنوایی در دو مرکز شنوایی سنجی بیمارستان الزهرا(س) و شهید اژه ای طی سال های ۷۵ - ۱۳۷۴ انجام گرفت
پژوهش حاضر با روش توصیفی ((Descriptive بر روی بیماران مراجعه کننده به دو کلینیک شنوایی سنجی مرکزی اصفهان از مهر ماه ۱۳۷۴ تا مهر ماه ۱۳۹۵ صورت پذیرفت. از بین۸۸۰۰ نفر مراجعه کننده ۲۴۷۰ به خاطر اطمینان به تداوم مراجعه انتخاب شدند و از این عده، ۵۵ نفر به علت نقص پرونده از مطالعه حذف گردیدند. اطلاعات لازم شامل نوع کاهش شنوایی و شدت آن، سن، جنس، شغل، شکایات و علایم همراه یک طرفه یا دو طرفه بودن، سابقه خانوادگی و مسابقه بیماریهای منجر به کاهش شنوایی از پرونده استخراج و مورد قضاوت آماری قرار گرفتند.
از ۲۴۱۵ فرد مورد بررسی، ۱۵۷۰ نفر مذکر (۶۵ درصد) و ۸۴۵ نفر مونث (۳۵ درصد) بودند که ۲۶ درصد آنها دارای شنوایی طبیعی و بقیه دچار نوعی اختلال بودند.
۵/۳ درصد افراد مسن کمتر از ۵ سال، ۲۶/۸ درصد بین ۱۹ - ۶ سال و ۴۵/۶ درصد در سنین ۴۹-۲۰ سالگی قرار داشتند. بیشترین گروه مراجعه کننده را دانش آموزان تشکیل می دادند. شایعترین نوع کاهش شنوایی از نوع حسی - عصبی (۳۵/۹ درصد) و سپس نوع انتقالی (۳۲/۷ درصد) بود، به طور کلی، ۷۰ درصد بیماران کم شنوایی دو طرفه و ۳۰ درصد گرفتاری یک طرفه داشتند. میزان کاهش شنوایی در ۴۰/۹ درصد بیماران در حد خفیف بود. فراوانترین بیماری در مسابقه فرد مبتلا به کاهش شنوایی انتقالی، عفونت مزمن گوش میانی و در نوع حسی - عصبی موارد مادرزادی (ارثی و غیر ارثی) می باشد پیرگوشی، SOM , Noise induced و آکوستیک تروها در مراتب بعد قرار داشتند، اوریون شایعترین علت کاهش شنوایی حسی - عصبی یک طرفه بود،
شکایت عمده بیمار از کم شنوایی در ۸۷/۵ درصد موارد و سپس اتوره، وزوز و اختلال گفتار می باشد، اطلاع از کاهش شنوایی و آزمایشهای دوره ای و ارتقای سطح آگاهی جامعه به ویژه در مدارس، کارخانه و مراکز بهداشت جهت زوج های در حال ازدواج و جاهای دیگر از طرق مختلف مانع از ایجاد کاهش شنوایی به خصوص انواع خانوادگی می شود.
متن کامل [PDF 5361 kb]   (517 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی )
دریافت: 1398/12/7 | پذیرش: 1398/12/7 | انتشار: 1398/12/7

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.