جلد 18، شماره 4 - ( دی - اسفند 1373 )                   جلد 18 شماره 4 صفحات 16-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی - درمانی شهید بهشتی،تهران،ایران.
چکیده:   (1841 مشاهده)
وقتی یاخته های اپیتلیوم قرنیه و ملتحمه بعد از عمل های جراحی درون چشمی با ضربه نفوذپذیر وارد چشم می شوند ممکن است رشد کرده و تمام سطوح در دسترس را بپوشاند و باعث ایجاد کیست عنبیه شود. بزرگ شدن کیست عنبیه ممکن است سبب پدید آمدن عارضه آب سیاه (Glaucoma) شود (۱، ۲ و ۶). و با مردمک را بپوشاند و دید چشم را بشدت کاهش دهد (۱ و ۲) برای درمان کیست عنبیه ، جراحان تاکنون به روشهای گوناگونی دست یازیده اند که از آن جمله می توان از خارج کردن مایع درون کیست به دفعات (۱)، با دیاترمی (Diathermy) کیست (۷)، درمان با لیزر به طریق پاره کردن (۱)، یخ زدن کیست و با برداشتن کامل عنبیه همراه با کیست و قرنیه و صلبیه اطراف نام برد (۳) که متاسفانه هیچ کدام موفقینی را به دنبال نداشته است. در این بررسی، ۲۹ مورد بیمار مبتلا به کبست عنبیه ، از راه تزریق الکل اتیلیک تحت درمان قرار گرفتند. بدین ترتیب که ابتدا با سر سوزن و سرنگ انسولین، مایع داخل کیست را خالی کرده به همان مقدار الکل اتیلیک ۹۸ درصد به درون کیست تزریق و پس از ۵۰ ثانیه الکل تزریقی تخلیه شد.
تحقیق ما نشانداد که در بیماران - غیر از یک مورد - کیست به دور پا به خود جمع شده، از بین می رود. در یک مورد که عود عارض شد، بیمار به عارضه بدخیم Epithelial down growth دچار شده بود. با توجه به روش ساده، هزینه بسیار ناچیز و نتیجه بسیار عالی - که نسبت به روشهای متداول دارد - توصیه میشود جهت درمان کیست عنبیه از این رویه استفاده شود.
 
 

 
متن کامل [PDF 3465 kb]   (661 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی )
دریافت: 1398/12/12 | پذیرش: 1398/12/12 | انتشار: 1398/12/12

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.