جلد 15، شماره 1 و 2 - ( فروردین - شهریور 1370 )                   جلد 15 شماره 1 و 2 صفحات 33-28 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Navai L, Ghaffarpour M, Kimiagar M. Food Consumption Survey in Shahriar. Research in Medicine 1991; 15 (1 and 2) :28-33
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2499-fa.html
نوایی لیدا، غفارپور معصومه، کیمیاگر مسعود. بررسی مصرف مواد غذایی در شهریار. پژوهش در پزشکی. 1370; 15 (1 و 2) :28-33

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2499-fa.html


عضو هیأت علمی دانشکده علوم تغذیه (دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی)،تهران،ایران.
چکیده:   (1294 مشاهده)
در بررسیی که در سال ۱۳۶۲ در منطقه شهریار به منظور تعیین چگونگی شیوع گواتر و ارائه راه حلهای عملی جهت پیشگیری آن انجام گردید، ۳۶۷ خانوار با جمعیتی برابر ۲۰۳۴ نفر برگزیده شدند و مورد بررسیهای بالینی، زیست شیمیایی، آنتروپومتری و مصرف مواد غذائی قرار گرفتند. نتایج مربوط به بیماری گواتر قبلا منتشر شده و در این گزارش - جدا از مسئله گواتر چگونگی یافته های بررسی مصرف مواد غذایی در بین خانوارها مورد نظر می باشد. جهت پی بردن به میزان و نوع مصرف مواد غذایی، برنامه غذایی ۲۴ ساعت خانوارها از طریق مصاحبه و اندازه گیری ثبت و مورد ارزیابی قرار مرفت.
در این منطقه - در مقایسه با سایر مناطق روستایی مورد بررسی از نان و قند و شکر به میزان کمترواز گوشت و تخم مرغ، لبنیات و حبوبات به مقدار بیشتری استفاده می کنند. این خانوارها روزانه به طور متوسط ۲۱۲۱ کالری دریافت می کردند، در حالی که انرژی مورد نیاز روزانه ۲۲۸۶ کالری بود و متوسط پروتئین دریافتی روزانه ۶۲/۳ گرم در مقابل ۴۰ گرم مورد نیاز روزانه بوده است. ۱۷/۵ درصد خانوارهای مورد بررسی روزانه بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ کالری دریافت نموده اند و پروتئین دریافتی ۴/۴ درصد آنان بین ۲۰-۳۰ گرم بوده است. بدین ترتیب می توان نتیجه گرفت که دست کم ۱۷/۵ درصد خانوارهای مورد بررسی دچار و یا در معرض آسیب پذیری تغذیه ای می باشند.
 
متن کامل [PDF 4165 kb]   (462 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی )
دریافت: 1398/12/18 | پذیرش: 1398/12/18 | انتشار: 1398/12/18

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb