استاد بیماریهای کودکان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،تهران،ایران.
چکیده: (1384 مشاهده)
آسپرژیلوزیس یک بیماری عفونی است که در اثر ده گونه از سیصد نوع قارچ فرصت طلب به نام آسپرژیلوسی ایجاد می شود که عبارتند از: فلاووس (Flavus)، فومیگاتوس (Fumigatus) نیجر ((Niger ،اونکوس (Uncus)، ترئوس (Terreus)، سیدور (Sydour)، گلاکوس (Glaucus)، نیدولانس ((Nidalans کلاوتوس (Cluvatus)، و نوئوس (Neveus)، جایگاه طبیعی آن، خاک و مواد گیاهی در حال پوسیدگی و فساد است و در محیط زیست انسانی به فراوانی یافت می شود. در مواردی که قارچ رشد میکند رشته های شفافی به قطر ۲۵-۴۵ میکرون ایجاد کرده که توسط تیغه های میانی متعددی به حجرهها یا سلولهایی که به دنبال هم قرار گرفته اند به تقسیم می شوند. شاخه های جانبی با زاویه ۴۵ درجه ایجاد می گردد که این خاصیت، بویژه در قارچ مهاجم به بافت، بسیار مهم است. کونیدیای آن معمولا روی ساختمان اختصاصی و برآمدگی وزیکول مانند به مقدار زیاد ایجاد می شود که توسط جریان هوا در محیط پخش می شوند و می توانند در سطح بدن و بخصوص در نایژه ها و ریه جایگزین شده و در خلط بافت گردند. جایگزینی روی آن سه تابلوی بالینی مختلف به وجود می آورد که عبارتند از: ۱) نوع تهاجمی فراگیر ۲) نوع غیرتهاجمی و ۳) نوع آلرژیک برنشی ریوی.
در بروز برخی از این حالات علل مساعدکننده قبلی از قبیل نقص تشریحی، اختلالات ایمنی، بیماریهای همراه و بدخیمیها مؤثر شناخته شده اند.
بیماران مورد نظر خواهر و برادر ۳ و ۵ ساله می باشند. درگیری هر دو از نوع تهاجمی و فراگیر ریوی است مورد اول به طور مفصل و مورد دوم به اجمال توضیح داده می شود.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی ) دریافت: 1398/12/18 | پذیرش: 1398/12/18 | انتشار: 1398/12/18