جلد 46، شماره 4 - ( 10-1401 )                   جلد 46 شماره 4 صفحات 58-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.ut.Rec.1395019

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghaffari R, Barati A H, Rajabi R, Shahrbanian S. Comparison of the Effect of Eight-Week Aquatic, Land- Based and Combined Aquatic- Land Exercise Program by Using the Burdenko Method on Pain and Quality of Life in Women with Multiple Sclerosis (MS). Research in Medicine 2022; 46 (4) :49-58
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-3082-fa.html
غفاری راحله، براتی امیر حسین، رجبی رضا، شهربانیان شهنار. مقایسه تاثیر هشت هفته تمرین در آب، خشکی و ترکیبی آب و خشکی به روش بوردنکو بر میزان درد و کیفیت زندگی زنان مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس (MS). پژوهش در پزشکی. 1401; 46 (4) :49-58

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-3082-fa.html


گروه تندرستی و بازتوانی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران. ، ah_barati@sbu.ac.ir
چکیده:   (560 مشاهده)
سابقه و هدف: درد حسی ناخوشایند است که با آسیب بافتی ارتباط دارد، درد­های عصبی در بیماری MS از جمله آن است که به سیستم اعصاب مرکزی مربوط می­شوند. کیفیت زندگی نیز یک عامل ذاتی چند بعدی است که متاثر از وضعیت­های جسمانی و روانی فرد است. هدف از این پژوهش، تفاوت اثر هشت هفته تمرین در آب، خشکی و ترکیبی آب و خشکی به روش بوردنکو بر میزان درد و کیفیت زندگی زنان مبتلا به  MSبود.
روش کار: در این پژوهش به روش کار آزمایی بالینی (RCT)، 31 زن مبتلاء به MS با دامنه سنی 50-30 سال و 5/4 > EDSS در سه گروه و به مدت 12 هفته تحت تمرین‌های بوردنکو در محیط‌های تمرینی مختلف قرار گرفتند. میزان درد افراد از روی مقیاس دیداری درد (VAS) و میزان کیفیت زندگی با پرسشنامه(SF-36)  اندازه‌گیری شد. نتایج آزمون کروسکال والیس در سطح خطای0/05 محاسبه انجام شد.
یافتهها: نتایج نشان داد در پیش آزمون متغیرهای درد و کیفیت زندگی بین سه گروه مداخله تمرینی اختلاف معناداری وجود نداشت (0/05<P). برای بررسی اثر بخشی تمرین‌ها در روند کاهش درد و افزایش کیفیت زندگی در محیط­های مختلف ورزشی مقایسه قبل و بعد از تمرین انجام شد. نتایج آزمون ویلکاکسون زوجی نشان داد که در هر یک از گروه­های تمرینی آب، خشکی و ترکیبی آب و خشکی کاهش معنا­داری در درد و افزایش معنا­داری در کیفیت زندگی، نسبت به پیش‌آزمون مشاهده شد (05/0>P). همچنین آزمون کروسکال والیس در پس‌آزمون نشان داد بین سه نوع محیط تمرینی خشکی، آب و ترکیبی آب و خشکی، تفاوت معنا­داری در درد و کیفیت زندگی وجود  نداشته است (0/05<P).
نتیجهگیری: هر یک از محیط­های تمرینی در آب، خشکی و ترکیبی آب و خشکی می­توانند کارایی لازم را در کاهش درد و افزایش کیفیت جسمانی و روانی بیماران MS داشته باشند. همچنین این افراد با توجه به نبود تفاوت معنادار در محیط‌های مختلف تمرینی و به تناسب در دسترس بودن امکانات و تجهیزات مربوطه، می­توانند از آنها بهره ببرند.
متن کامل [PDF 1146 kb]   (284 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: پزشکی ورزشی
دریافت: 1400/6/6 | پذیرش: 1401/6/14 | انتشار: 1401/11/26

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb