جلد 47، شماره 1 - ( 1-1402 )                   جلد 47 شماره 1 صفحات 100-93 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Haghighi M, Vahidshahi K, Manafirasi A, Haghighi F, Salehi S. The Effect of Implementing the Changed Code of Ethics and Professional Character on the Implementation of Hospital Protocols and the Behavior of Medical Assistants. Research in Medicine 2023; 47 (1) :93-100
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-3137-fa.html
حقیقی مهرداد، وحیدشاهی کوروش، منافی راثی علیرضا، حقیقی فاطمه، صالحی شاهین. تأثیر اجرای شیوه نامه تغییر یافته اخلاق و منش حرفه‌ای‌ دستیاران بر اجرای پروتکل‌های بیمارستانی و رفتار دستیاران. پژوهش در پزشکی. 1402; 47 (1) :93-100

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-3137-fa.html


گروه پزشکی ورزشی، مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی امام حسین (ع)، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. ، Salehi2955@yahoo.com
چکیده:   (466 مشاهده)
سابقه و هدف: رفتار حرفه‌ای دستیاران نقش بسیار مهمی در ارتقای عملکرد بیمارستان و میزان رضایت بیماران دارد. در این مطالعه ما با تغییر در روش ارزیابی رفتار حرفه‌ای دستیاران به بررسی میزان تغییر در پایبندی دستیاران به پروتکل‌ها و همچنین میزان رضایت بیماران پرداختیم.
روش کار: در این مطالعه مشاهده‌ای که به روش قبل و بعد طراحی و اجرا شد 384 نفر از دستیاران تخصصی در بیمارستان امام‌حسین (ع) وارد مطالعه شدند. ارزیابی عملکرد دستیاران در دو بازه زمانی پنج ماهه متوالی ابتدا برمبنای «پرسشنامه ارزشیابی رفتار حرفه‌ای دستیاران ابلاغ شده توسط وزارت بهداشت» و سپس بر مبنای «پروتکل جدید اخلاق حرفه‌ای دستیاران» انجام شد. همزمان میزان اجرای پروتکل‌های بیمارستانی نیز در هر بازه زمانی ارزیابی شد. اطلاعات توسط نرم‌افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد. برای توصیف داده‌ها از شاخص‌های میانگین و میانه و برای تحلیل داده‌ها از آزمون‌های ویلکاکسون و مک نمار استفاده شد.
یافتهها: حضور دستیاران در کنفرانس‌های بیمارستانی در مدت مشابه از 1038 نفر به 1669 نفر در دور دوم مطالعه افزایش یافت (0/001 p <). رعایت ضوابط شرعی و اخلاقی در معاینه و اقدامات درمانی در بیماران سرپایی از 79/6درصد به 90/7درصد افزایش یافت که معنادار بود. (0/016 P =)  قبل از اجرای پروتکل جدید 81/51 درصد از مشاوره‌های غیر اورژانس کمتر از 24 ساعت انجام می‌شد که بعد از اجرای طرح این نسبت به 90/84درصد ارتقا یافت. (0/032 p <) شاخص میزان تعیین تکلیف بیماران در اورژانس رشد قابل قبولی پیدا کرد. شاخص‌هایی در رابطه با بیماران سرپایی مانند شیوه برخورد پزشک معالج و توجه کافی به بیمار بهبود داشت. همچنین در بیماران بستری شاخص‌هایی مانند رعایت ضوابط شرعی در معاینه و اقدامات درمانی ارتقا یافته بود، اما این بهبود‌ها معنادار نبود.
نتیجهگیری: به نظر می‌رسد که شیوه ­نامه تغییر یافته سبب ارتقای اخلاق و منش حرفه‌ای دستیاران می­شود. توصیه به انجام تحقیق مشابه در سایر دانشگاه‌ها می‌شود و در این راستا به نظر می‌رسد تغییر در شاخص‌های ارزیابی و همچنین اختصاص بخشی از ارزیابی‌ها به معاونت آموزش بیمارستانها می‌تواند در بهبود سطح رضایتمندی بیماران و پایبندی بیشتر دستیاران به موازین اخلاقی تاثیرگذار باشد.
 
متن کامل [PDF 804 kb]   (161 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی )
دریافت: 1400/10/7 | پذیرش: 1401/8/10 | انتشار: 1401/11/9

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb