جلد 46، شماره 4 - ( 10-1401 )                   جلد 46 شماره 4 صفحات 164-159 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: 0

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nouri B. A Case Report of Laparoscopic Surgery for Intrauterine Device Removal from Abdominal Cavity with Involvement of Rectum and 5 mm Port Site Hernia. Research in Medicine 2022; 46 (4) :159-164
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-3182-fa.html
نوری بهناز. گزارش یک مورد لاپاروسکوپی خروج آ یو دی از حفره شکمی با درگیری رکتوم و هرنی محل پورت 5 میلی‌متری. پژوهش در پزشکی. 1401; 46 (4) :159-164

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-3182-fa.html


بخش زنان و زایمان، بیمارستان شهدای تجریش، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. ، nouri@sbmu.ac.ir
چکیده:   (452 مشاهده)
سابقه و هدف: خروج آ یو دی (وسیله داخل رحمی) از رحم‌ به حفره شکم نوعی عارضه است که به ‌دنبال پرفوراسیون رحم هنگام استفاده از وسایل داخل رحمی و یا موقع تعبیه آ یو دی روی می‌دهد و می‌تواند منجر به عفونت، خونریزی و آسیب احشا شود. به دلیل بزرگنمایی و دقت بیشتر و مزایای دیگر جراحی لاپاروسکپی مانند طول بستری کمتر، درد و خونریزی کمتر و برگشت به کار سریع‌تر برای خروج آ یو دی در محل‌های مختلف حفره شکم از روش لاپاروسکپی استفاده می‌کنیم. هر نیاسیون روده از عوارض نادر لاپاروسکپی است. با توجه به اینکه وارد شدن آیو دی به شکم بخصوص به رکتوم یا روده عارضه نادری است و در بیمارستان شهدای تجریش طی 10 سال گذشته 9 مورد که در محل‌های آناتومیک مختلف مانند امنتوم، جدار قدامی شکم وادنکس قرار داشتند و یک مورد ورود آ یو دی به رکتوم بوده و در همه موارد آیو دی با جراحی لاپاروسکپی خارج شده است. هدف از این گزارش یک مورد خروج آ یو دی از رکتوم توسط لاپاروسکپی است. این جراحی با مورد نادر خروج امنتوم و روده از محل تروکار پنج میلی‌متر لترال چپ هنگام خروج درن همراه بود.
معرفی بیمار: بیمار مورد معرفی خانم 26 ساله اهل بوشهر با سابقه دو بار سزارین، از 10 روز پس از زایمان، برای پیشگیری از بارداری از آ یو دی CopperT380 استفاده کرده است. بیمار با درد هیپوگاسترراست مراجعه کرده است که در معاینه نخ آ یو دی مشاهده نشده است. سونوگرافی واژینال نبود آ یو دی در حفره رحم را تایید کرد. اشعه ایکس لگن آ یو دی را در سمت راست لگن نشان داد. در لاپاراسکوپی، چسبندگی راست رکتوم و تخمدان راست جدا شد، آ یو دی از محل چسبندگی رکتوم و آدنکس راست خارج و رکتوم ترمیم شد. هنگام خروج درن متوجه خروج روده از محل پورت پنج میلی متری لترال چپ شده و بعد از گسترش انسزیون و برگرداندن روده و امنتوم به شکم اقدام به ترمیم فاشیا شد.
نتیجهگیری: با استفاده از لاپاروسکپی می‌توان آ یو دی‌های وارد شده به حفره شکم را خارج کرد.
متن کامل [PDF 788 kb]   (170 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش موردی | موضوع مقاله: زنان وزایمان
دریافت: 1401/2/26 | پذیرش: 1401/5/1 | انتشار: 1401/11/26

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb