جلد 47، شماره 1 - ( 1-1402 )                   جلد 47 شماره 1 صفحات 52-43 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.SBMU.RIGLD.REC.1395.83

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karamati S A, Soleimani Jevinani S, Niyyati M. The Study of the Cytopathic Effects of Blastocystis sp., ST1-3 and 6 Isolated from Subjects Referred to Medical Laboratories in HT29 Cell Line. Research in Medicine 2023; 47 (1) :43-52
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-3199-fa.html
کرامتی سید احمد، سلیمانی جوینانی سارا، نیتی مریم، میرجلالی حامد. مطالعه مقدماتی آثار سیتوپاتیک ساب‌تایپ‌های 3-1 و 6 بلاستوسیستیس در رده سلولی HT-29. پژوهش در پزشکی. 1402; 47 (1) :43-52

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-3199-fa.html


مرکز تحقیقات بیماری‌های منتقله از غذا و آب، پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. ، hamed_mirjalali@hotmail.com
چکیده:   (632 مشاهده)
سابقه و هدف: بلاستوسیستیس در حال حاضر یکی از شایع‌ترین انگل‌های تک یاخته‌ای روده‌ای است که در مدفوع انسان و حیوان یافت می­شود. بیماری‌زایی بلاستوسیستیس و ساب تایپ‌های آن روی سلول رده گوارشی مشخص نیست. این مطالعه با هدف بررسی تفاوت بین ساب‌تایپی در القای آپوپتوز سلولی در رده سلولی HT-29 در سال 1399 و در پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شد.
روش کار: این بررسی یک مطالعه تجربی روی هفت ایزوله شامل شش ایزوله از ساب تایپ های 1 تا 3 و 6 از 30 ایزوله بلاستوسیستیس جدا شده از افراد دارای علایم بالینی و ساب تایپ­های 1 تا 3 از 25 ایزوله بلاستوسیستیس جدا شده از حاملان بدون علامت بود. پس از خالص‌سازی و شمارش میکروارگانیسم­ها، آنتی‌ژن محلول بلاستوسیستیس از 105×1 میکروارگانیسم با استفاده از سه چرخه انجماد و ذوب در نیتروژن مایع و حمام آب 37 درجه سانتی‌گراد تهیه شد. سپس آنتی‌ژن محلول ساب تایپ‌های بلاستوسیستیس با رده سلولی HT-29 به مدت 48 ساعت انکوبه شدند. در نهایت، سرعت تکثیر سلولی با استفاده از روش MTT اندازه‌گیری شد. برای بررسی تفاوت‌های آماری در تکثیر سلولی بر اساس زیرگروه­ها و همچنین  علایم، از آزمون ANOVA یک طرفه همراه با GraphPad Prism استفاده شد.
یافتهها: نتایج به وضوح نشان داد که تمامی ساب تایپ‌های بلاستوسیستیس در مقایسه با گروه شاهد تیمار نشده (NTC) دارای اثر سیتوپاتیک/ بازدارنده بر رشد سلول‌های HT-29 بودند. بیشترین میزان اثر ستوپاتیک در ساب تایپ 1جدا شده از افراد بدون علامت (25درصد) و کمترین آثار سایتوپاتیک در ساب تایپ 1 جدا شده از افراد با علامت بالینی (17/11درصد) دیده شد.  با این حال، هیچ ارتباط آماری بین ساب تایپ‌ها و همچنین علایم بالینی با اثر سیتوپاتیک وجود نداشت (0/11P-value =).
نتیجهگیری: یافته‌های مطالعه حاضر نشان داد که اگرچه از نظر آماری ارتباط معنا‌داری بین ساب تایپ‌ها و اثر سیتوپاتیک وجود نداشت، اما به نظر می­رسد که ویژگی های ایمونولوژیک میزبان نقش اساسی در پاسخ به بلاستوسیستیس دارد. در واقع، مقایسه بین ساب تایپ‌ها نشان داد که ساب تایپ 2 آثار خفیف‌تری را القا می‌کند. با این حال، بیماری‌زایی بلاستوسیستیس و تفاوت بین ساب تایپ‌ها بحث برانگیز باقی مانده است و نیاز به بررسی­های مقایسه­ای بیشتری دارد.
متن کامل [PDF 1089 kb]   (130 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: انگل شناسی
دریافت: 1401/5/6 | پذیرش: 1401/7/17 | انتشار: 1401/11/9

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb