جلد 30، شماره 4 - ( زمستان 1385 )                   جلد 30 شماره 4 صفحات 283-279 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Microvascular decompression in patients with trigeminal neuralgia. Research in Medicine 2006; 30 (4) :279-283
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-327-fa.html
شیروانی منوچهر، عندلیبی راشین، محمدمحمدی علیرضا. نتایج جراحی میکروواسکولار دکامپرسیون در بیماران مبتلا به نورالژی تریژمینال طی سالهای 83-1374 در بیمارستان شهدای تجریش . پژوهش در پزشکی. 1385; 30 (4) :279-283

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-327-fa.html


چکیده:   (14706 مشاهده)
سابقه و هدف: نورالژی تریژمینال یک بیماری شناخته شده و نسبتاً شایع می‌باشد که در شکل تیپیک آن معیارهای تشخیصی متعددی وجود دارد. پاسخ به درمان دارویی بخصوص کاربامازپین در تایید تشخیص این بیماری نقش بسزایی دارد و معمولاً در موارد عدم تحمل و یا پاسخ نسبی به درمان دارویی، اقدام جراحی صورت می‌گیرد. در این مطالعه نتایج درمانی و عوارض پس از عمل جراحی بیمارانی که با تشخیص نورالژی تریژمینال طی یک دوره ده ساله تحت عمل جراحی میکروواسکولار دکامپرسیون قرار گرفته‌اند، بررسی و با دیگر مطالعات مقایسه شده است. مواد و روش‌ها: این مطالعه بصورت گذشته‌نگر با مراجعه به پرونده‌های بیمارانی که طی سالهای 83-1374 در بیمارستان شهدای تجریش با تشخیص نورالژی تریژمینال تحت عمل جراحی میکروواسکولار دکامپرسیون قرار گرفته‌اند، انجام شد. یافته‌ها: در طی این دوره، 35 بیمار با تشخیص نورالژی تریژمینال تحت عمل جراحی میکروواسکولار دکامپرسیون قرار گرفتند. میانگین سنی بیماران 55 سال و نسبت زن به مرد 3 به 4 بود. شایعترین ریشه‌های در گیر ترکیب دو شاخه ماگزیلاری و ماندیبولار عصب زوج 5 در بیش از نیمی از بیماران بود. درمان دارویی قبلی در 32 بیمار و درمان جراحی در 6 بیمار انجام شده بود. شایعترین یافته پاتولوژیک حین عمل جراحی فشار شریان مخچه‌ای فوقانی بر روی عصب بود. پاسخ فوری به درمان در 83% بیماران مشاهده گردید. 8 بیمار دچار عوارض بعد از عمل شدند که نیمی از آنها مربوط به عوارض دارویی و بقیه موارد مربوط به عوارض نورولوژیک بود. مرگ در 2 بیمار متعاقب عوارض (آمبولی ریه و آریتمی قلبی) مشاهده شد. پیگیری در 25 بیمار (میانگین14 ماه و طیف 46-1 ماه) انجام شد. در بیماران پیگیری شده میزان رضایت از عمل جراحی طی مدت پیگیری در 72% موارد عالی بوده است. 4 بیمار طی مدت پیگیری دچار عود علائم شدند که تحت درمان دارویی واقع شدند. نتیجه‌گیری: عمل جراحی میکروواسکولار دکامپرسیون با توجه به برطرف نمودن پاتولوژی اولیه احتمالی، نتایج جراحی عالی، عوارض کم و اغلب گذرا و میزان عود پایین در مقایسه با دیگر روشهای درمانی، همچنان بعنوان روش انتخابی درمان نورالژی تریژمینال مطرح می‌باشد. .
متن کامل [PDF 186 kb]   (5823 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی |
دریافت: 1386/6/31 | انتشار: 1385/9/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb