جلد 35، شماره 2 - ( 4-1390 )                   جلد 35 شماره 2 صفحات 87-92 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دکترای فیزیولوژی جانوری، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد علوم تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده:   (12961 مشاهده)
چکیده سابقه و هدف: نه تنها دانه خشک درخت گردو، بلکه میوه سبز گردو، پوسته گوشت‌دار، پوست درخت، پوست سبز میوه و برگ‌های آن در صنایع آرایشی و دارویی کاربرد دارند. در تحقیق حاضر، اثر محافظتی عصاره اتانولی برگ گردو در مسمومیت کبدی ناشی از تتراکلرید کربن در موش‌های صحرایی مورد بررسی قرار گرفت. روش بررسی: در این تحقیق تجربی، 36 موش صحرایی نر بالغ در 6 گروه در مدت 28 روز به صورت خوراکی با دوزهای مختلف عصاره برگ گردو (50، 100، 200 و 400 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن) روزانه تیمار شدند و هم‌زمان تتراکلریدکربن (50% به نسبت 1:1 رقیق شده با روغن زیتون، 1 میلی‌لیتر بر کیلوگرم وزن بدن به صورت درون صفاقی) را دو بار در هفته دریافت نمودند. سپس سطوح آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز، آلکالین فسفاتاز و پروتئین تام در سرم اندازه‌گیری گردید و با آزمون ANOVA مورد قضاوت آماری قرار گرفت. یافته‌ها: تیمار تتراکلریدکربن سبب افزایش سطح سرمی آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز و آلکالین فسفاتاز در موش‌ها ‌گردید (01/0>p). تیمار با عصاره اتانولی برگ گردو موجب میزان کاهش شاخص‌های فوق گردید (01/0>p). نتیجه‌گیری: عصاره الکلی برگ گردو می‌تواند کبد را در برابر آسیب اکسیداتیو ناشی از تتراکلریدکربن محافظت نماید و این اثر حفاظتی کبدی احتمالا در برطرف نمودن تغییرات ایجاد شده در آنزیم‌های سمیت‌زدا و آنتی‌اکسیدان و جاروب کردن رادیکال‌های آزاد مؤثر است. واژگان کلیدی: گردو، Juglans regia L.، تتراکلریدکربن، سمیت کبدی، محافظت کبدی، موش صحرایی
متن کامل [PDF 142 kb]   (4552 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی )
دریافت: ۱۳۹۰/۷/۵