جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای باستانی

محمدحسین مرندیان، هما مجیری، رستم باستانی زاده،
جلد ۵، شماره ۲ - ( بهار ۱۳۵۶ )
چکیده

دو نوزاد مبتلا به Pulmonaryd ysmaturity معرفی شدند:
بیمار اول: نوزاد نارس، چند هفته پس از تولد تدریجاً دچار نشانه­های نارسائی تنفسی شده و در سن سه ماهگی بانارسائی قلب راست در گذشت. در پرتو نگاری ریتین، تصاویر افزایش تراکم نسج، تصاویر پرهوائی قسمت­های محیطی ریه جلب توجه می­کرد.
سن حاملگی نوزاد دوم مشخص نبود ولی از نظر وزن (وزن در ۱۵ روزگی – ۲۸۰۰ گرم) نارسائی نداشت. در پرتونگاری ریتین، افزایش تراکم و تصاویر رتیکوله دیده شد.
در کالبد شکافی هر دو بیمار فیبروز نسج بینابینی و آمفیزم بعضی از مناطق ریه – باضایعات آسیب شناسی سندرمی که Mikity و Wilsin برای اولین بار در سال ۱۹۶۲ شرح دادند (۲۲) – مطابقت داشت.
سندرم میکیتی – ویلسون یا نارسی نسج ریوی نوزادان، در نوزادان نارس گزارش شده ولی در نوزادان رسیده نیز بندرت دیده شده است(۶).
از نظر بالینی در غالب بیماران فاصله زمانی آزادی بین تولد و شروع نشانه­های نارسائی تنفسی وجود دارد (۲۲ – ۲۱ – ۶).
استثنائاً نشانه­های بالینی شبیه آنچه که در بیمار دوم دیدیم در هفته­های اول زندگی جلب نظر می­کند(۴).
آمفیزم چه از نظر پرتونگاری و چه از نظر آسیب شناسی متعاقب افزایش تراکم رادیو لوژیک و فیبروز بینابینی بوجود می­آید (۹ – ۱۱) . ضایعات قلبی بیمار دوم قبلا در لیتراتور گزارش شده است (۲۰).
پیش آگهی بیماری بطور کلی وخیم است ولی بهبود کامل گزارش شده است.
علت عارضه ناشناخته و درمان آن نشانه­ای است (۲ – ۶ – ۲۱) .

لیدا نوایی، مسعود کیمیاگر، فریدون عزیزی، مریم یاسایی، فروغ کیوانی، حسین متوالی زاده اردکانی، جمال الدین باستانی،
جلد ۱۰، شماره ۱ - ( تیر - مرداد - شهریور ۱۳۶۵ )
چکیده

به منظور پیشگیری گواتر در منطقه ی شهریار، ابتدا شیوع بیماری و عوامل احتمالی مؤثر در ایجاد آن در این منطقه بررسی شد. ۳۶۷ خانوار که از طریق نمونه گیری تصادفی انتخاب شده بودند از نظر وضع اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و نیز از نقطه نظر درجه ی گواتر مورد بررسی قرار گرفتند. هم چنین میزان یُد دفعی از طریق ادرار و میزان ید اب کشاورزی و آب آشامیدنی اندازه گیری شد. بررسی مصرف مواد غذایی نشان داد که بیش از ۶۰ درصد خانوارهای مورد بررسی نتوانسته اند کالری، کلسیم، ریبوفلاوین و ویتامین A مورد نیاز خود را دریافت دارند و در مقابل بیش از ۸۰ درصد خانوارهای مورد بررسی توانسته اند پروتئین، آهن، تیامین و ویتامین C مورد نیاز خودرا دریافت دارند. در این بررسی ارتباط معکوس معنی داری بین شیوع و شدت گواتر با میزان ید آب آشامیدنی و کشاورزی و نیز با میزان ید دفعی از طریق ادرار وجود داشت. هم چنین ارتباط معنی داری بین شیوع و شدت گواتر با مدت اقامت خانوارهای مورد بررسی در منطقه وجود داشت. این بررسی یافته های قبلی را که نشان می داد کمبود ید دریافتی عامل اصلی گواتر است، تأیید می کند. البته وجود عوامل مساعد کننده ی دیگر را نباید از نظر دور داشت.
دکتر کبری حمدی، دکتر پروین باستانی، دکتر سیدحسن هاشمی، دکتر شبنم پورابوالقاسم، دکتر کاظم فتاحی،
جلد ۳۲، شماره ۲ - ( تابستان ۸۷ ۱۳۸۷ )
چکیده

سابقه و هدف: سندرم روده تحریک پذیر (IBS) نوعی بیماری عملکردی شایع روده است که با درد شکمی و تغییر در الگوی اجابت مزاج مشخص می گردد. از طرف دیگر، زایمان زودرس در حال حاضر یکی از مهم ترین مشکلات در امر سلامت مادر و کودک است. در برخی موارد، علل مشترکی در بیماری IBS و زایمان زودرس دیده می شود و شاید افراد مبتلا به IBS استعداد بیشتری به بروز زایمان زودرس داشته باشند. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی سندرم روده تحریک پذیر در زایمان زودرس است. روش بررسی: در یک مطالعه مورد – شاهدی آینده نگر، ۱۵۰ بیمار مبتلا به زایمان زودرس ( گروه مورد) با ۱۵۰ زن با زایمان ترم (گروه شاهد) از نظر وجود IBS با استفاده از معیارهای Rome II مورد بررسی قرار گرفتند. زیرگروه های اسهال غالب، یبوست غالب و اسهال ویبوست متناوب در هر دو گروه ارزیابی شدند. یافته ها: در کل بیماران، ۳۶ مورد IBS تشخیص داده شد که ۲۲ (۷/۱۴%) نفرشان در گروه مورد و ۱۴ (۳/۹%) نفر در گروه شاهد بودند (NS). فرم اسهال غالب در سه بیمار تشخیص داده شد که همگی در گروه مورد قرار داشتند (NS). فرم یبوست غالب در ۱۱ بیمار مشاهده گردید که ۹ بیمار در گروه مورد بودند (۰۳/۰= ( P. نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که در گروه دچار زایمان زودرس نسبت به زایمان ترم موارد ابتلا به IBS بیشتر است، اما تنها در IBS فرم یبوست غالب این تفاوت معنی دار بود

صفحه ۱ از ۱     

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb