۵ نتیجه برای عباس زاده
دكتر ماشاء اله عقیلی نژاد، دكتر صابر محمدی، دكتر محمد اسحق افکاری، رضا عباس زاده دیزجی،
جلد ۳۱، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۸۶ )
چکیده
سابقه و هدف: صنعتی شدن جوامع سبب شده تا نیروی شاغل غالبا بیش از نیمی از شبانه روز را در محیط کار سپری نمایند. چنین شرایطی به همراه پیچیدگیهای موجود در محیطهای کاری سبب پررنگتر شدن نقش استرس میگردد. استرس شغلی به صورت عدم هماهنگی بین نیازهای شغلی با تواناییها، قابلیتها و خواستههای فرد تعریف میشود. استرس شغلی دارای عوارض و پیامدهای مختلف جسمی، روانی و رفتاری است. ماموران راهنمایی و رانندگی به جهت ماهیت و نوع کارشان در معرض استرسورهای گوناگون قرار دارند. مطالعه فوق با هدف تعیین تاثیر استرس شغلی بر سلامت روانی ماموران راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ انجام شده است.
روش بررسی: این مطالعه مقطعی روی ۲۵۰ نفر از ماموران راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ در سال ۱۳۸۲ انجام شد. برای سنجش استرس شغلی از پرسشنامه عوامل استرسزای شغلی ماموران راهنمائی و رانندگی استفاده شد و سنجش سلامت روان از طریق پرسشنامه بررسی سلامت عمومی (General Health Questionnaire=GHQ) انجام شد. جهت سنجش رویدادهای استرسزای زندگی و تیپ شخصیتی افراد نیز از پرسشنامههای ویژه استفاده شد.
یافتهها: استرس شغلی و رویدادهای استرسزای زندگی با سلامت روان رابطه مثبت معنیداری داشته و میتوان استرس شغلی و رویدادهای استرسزای زندگی را متغیرهای پیشبینیکننده برای سلامت روان دانست. بین ماموران ستادی و انتظامی از نظر سلامت روان و تیپ شخصیتی تفاوت معنیداری وجود ندارد ولی ماموران انتظامی از استرس شغلی بیشتری نسبت به ماموران ستادی برخوردار بودند. همچنین ماموران متاهل رویدادهای استرسزای بیشتری را نسبت به مجردان تجربه میکنند.
نتیجهگیری: پیشنهاد میگردد جهت انتخاب افراد مناسب برای تصدی این شغل، در بدو استخدام از داوطلبان آزمونهای روانشناسی از قبیل شناسایی ویژگیهای شخصیتی افراد بعمل آید و معاینات دورهای این افراد در مراکز تخصصی ارایهدهنده خدمات طب کار انجام گیرد. همچنین برنامههای منظم و مدون آموزش و مشاورههای روانشناسی برای این افراد انجام شود.
خانم یاسمن ابراهیمی کیا، دکتر شهرام دارابی، دکتر فرزاد رجایی، دکتر حجت اله عباس زاده،
جلد ۴۳، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۸ )
چکیده
سابقه و هدف: مالتیپل اسکلروزیس ) MS ( بیماری التهابی سیستم عصبی مرکزی است که با تخریب میلین نورون ها، از دست دادن آ کسون و ناتوانی های جسمی
همراه است. در دسترس بودن داروهای تعدیل کننده بیماری با تایید قانونی برای درمان مالتیپل اسکلروزیس نشان دهنده پیشرفت قابل توجهی در زمینه درمان این
بیماری است. با این حال، این دارو ها به طور محدودی توانسته اند در جلوگیری از آسیب های التهابی بافت در سیستم عصبی مرکزی موثر باشند و هیچ یک از آ نها
به طور مستقیم سبب درمان قطعی نمی شوند. درمان های معمول برای MS به طورعمده شامل داروهایی هستند که سبب تعدیل ایمنی یا سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن هستند و هدف آن ها کاهش تکرار و شدت عود بیماری است. مطالعه های اخیر نشان دادند که درمان های سلولی دارای توانایی تعمیر نورو نهای CNS هستند
و م یتوانند از آسیب های التهابی ایجاد شده توسط بیماری جلوگیری کنند.
روش بررسی: تحقیق به روش مروری انجام شد و مطالعه وسیعی در مورد بیماری MS ، دلیل و روش های درمان آن به وسیله سلول های بنیادی، با جس توجوی
کلید واژ ههای Stem cells, Multiple sclerosis, Oligodendrocyte در پایگاه های اطلاعاتی معتبر پزشکی، به طور عمده PubMed انجام شد. از میان مقال ههای جمع آوری شده، مقاله هایی که بیشترین ارتباط را با اهداف نگارش این مقاله داشتند انتخاب و بیشتر مطالعه شدند.
نتیج هگیری: درمان سلولی یک درمان بالقوه امیدبخش برای مالتیپل اسکلروزیس به ویژه برای آن دسته از بیمارانی است که در حال حاضر هیچ درمان مناسبی
برای آن ها وجود ندارد. سلول های بنیادی می توانند در بدن بیمار به سلول های عصبی از جمله الیگودندروسیت ها تمایز یابند و به بازسازی میلین های نورون ها کمک
کنند. بنابراین در این مقاله به مرور بر منابع سلولی مختلف و ویژگ یهای آن ها برای درمان بیماری MS می پردازیم.
خانم یاسمن ابراهیمی کیا، دکتر شهرام دارابی، دکتر فرزاد رجایی، دکتر حجت اله عباس زاده،
جلد ۴۴، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۹ )
چکیده
چکیده:
سابقه و هدف: بیسفنول A (BPA) مادهای شیمیایی است که در مقادیر فراوان برای تولید پلاستیکهای پلیکربناتی و رزینهای اپوکسی استفاده میشود که قرار گرفتن در معرض سطوح پایین BPA میتواند منجر به پیامدهای مخرب گوناگون سلامت شود. سلول¬های بنیادی، سلول¬های تمایز نیافته با توانایی تقسیم و تمایز به انواع سلولهای مختلف هستند. بررسی آثار BPA روی سلولهای بنیادی بسیار مهم است.
روش بررسی: برای نگارش این مقاله، مطالعه وسیعی در مورد BPA و آثار این ماده بر سلولهای بنیادی، با جستوجوی کلید واژههای Stem cells, Bisphenol Aو Obesity در پایگاههای اطلاعاتی معتبر پزشکی، به طور عمده PubMed انجام شد. از میان مقالههای جمعآوری شده، مقالههایی که بیشترین ارتباط را با اهداف نگارش این مقاله داشتند انتخاب شدند و مورد مطالعه بیشتر قرار گرفتند.
نتیجهگیری: BPA سبب افزایش القای اتوفاژی در سلولهای بنیادی می¬شود و همچنین، سبب تحریک تمایز سلولهای بنیادی به سلولهای چربی میشود.
فخرالدین آقاجان پور، رضا سلطانی، آذر افشار، رضا ماستری فراهانی، حجت الله عباس زاده، محسن نوروزیان،
جلد ۴۵، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۰ )
چکیده
سابقه و هدف: کلیهها از ارگانهای حیاتی بدن هستند. شریانهای کلیوی راست و چپ خونرسانی آنها را تامین میکنند. واریاسیون در الگوی عروق کلیه شایع است. این تنوع شامل شریان کلیوی فرعی و نابجا است.
گزارش مورد: هنگام ترشح روتین جسد مردی حدود ۶۵ ساله، مشاهده کردیم که در زیر منشأ شریان اصلی کلیوی چپ، یک شریان کلیوی فرعی از آئورت شکمی منشأ گرفته و وارد ناف کلیه در سمت چپ میشود. همچنین، شریان کلیوی اصلی چپ قبل از ورود به ناف به تنههای قدامی و خلفی تقسیم میشود که تنههای قدامی و خلفی به ترتیب به سه و دو شاخه پیش نافی تقسیم میشوند.
نتیجه گیری: آگاهی از آناتومی و واریاسیونهای مرتبط با کلیه مانند وجود شریان کلیوی فرعی از اهمیت بالینی بالایی برخوردار است و به جراحان و متخصصان در پروسیجرهای جراحی و درمانی کمک میکند.
دکتر بهناز اهرابی، رضا مقدسعلی، عباس پیریایی، فاطمه سادات طباطبایی میرک آباد، فائزه شکری، دکتر حجت اله عباس زاده،
جلد ۴۶، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۴۰۱ )
چکیده
سابقه و هدف: فیبروز کلیه مشخصه پاتولوژیکی تقریباً تمامی بیماریهای مزمن کلیه با اتیولوژیهای متنوع است و قابل اطمینانترین پیشبینیکننده پیشرفت بیماری مزمن کلیه (CKD) در مرحله نارسایی کلیوی است. بیماریهای کلیوی، انواعی از سلولها و کمپارتمانهای کلیوی را تحت تاثیر قرار داده و سبب گسترش انواع فیبروز با عنوان گلومرواسکلروزیس، فیبروز بینابینی و فیبروز آترواسکلروزیس و پری واسکولار میشود. مکانیسمهای سلولی و مولکولی بسیاری از جمله مسیرهای پیامرسانیcAMP ، WNT، TGF-β۱و WNT/B catenin در ایجاد بیماری فیبروز کلیه دخیل هستند و فقط با درک دقیق مکانیسمهای اساسی فیبروز کلیه میتوان توسعه درمانهای موثر را تسهیل کرد. هدف از این مطالعه مروری بررسی سلول درمانی و دارو درمانی در فیبروز کلیه با تاکید بر مسیر سلولی و مولکولی برای درک مکانیسمهای اساسی فیبروز کلیه است.
روش کار: در این مطالعه، مرور جامعی در رابطه با مسیرهای سلولی و مولکولی دخیل در بیماری فیبروز کلیه به همراه دارو درمانی و سلول درمانی که در بهبود این بیماری استفاده میشود، از طریق جستوجو در پایگاههای اطلاعاتی اسکوپوس، پاب مد و گوگل اسکالر از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۲ انجام شد. از این تعداد ۹۵ مقاله با توجه به معیارهای خروج از مطالعه انتخاب و بررسی شد.
نتیجهگیری: روشهای سلول درمانی بهینه دارای عوارض جانبی کمتری در مقایسه با دارو درمانی هستند و با توجه به نوع فیبروز درگیر شده در کلیه امکان ترمیم آن با استفاده از سلولهای بنیادی وجود خواهد داشت. به نظر میرسد که پیامرسانی سلولی TGF-β۱ نقش به سزایی در ایجاد فیبروز کلیه دارد و داروهای مورد استفاده در بهبود فیبروز کلیه، غالباً به اهمیت مسیر پیامرسانی TGF-β۱ پرداختهاند که علاوه بر بهبود نسبی این بیماری، دارای عوارض بسیاری هستند. استفاده از سلول درمانی در درمان فیروز مزمن کلیه دارای اثرات مناسبتر و عوارض کمتری نسبت به دارودرمانی است و سلولهای بنیادی مزانشیمی مناسبترین کاندیدا را برای پیوند دارا هستند.