جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای فاطمه فلاح

گیتا اسلامی، جلال مردانه، فاطمه فلاح، حسین گودرزی،
جلد ۲۹، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۸۴ )
چکیده

  پلی آرتریت سپتیک ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس درگیری نادر چند مفصل توسط این باکتری است که اگر مراقبتهای ویژه و درمان مناسب صورت نگیرد، منجر به مرگ فرد مبتلا می شود. افراد معتاد دارای تزریقات مکرر داخل رگی با سرنگهای آلوده در خطر بالای ابتلا به آن هستند.

  معرفی مورد : مردی ۳۰ ساله دارای سابقه استفاده مکرر از تزریقات درون رگی با علائم تب بالا، فشار بالا، اختلالات تنفسی (سرفه و خلط چرکی) و نیز شکایت از تورم و درد در مفاصل انتهائی پاها و دستها و مفصل زانوی راست و چپ به بیمارستان لقمان مراجعه کرد. جهت تشخیص بیماری، عکس رادیوگرافی از قفسه سینه تهیه و نمونه خون و مایع مفصلی جهت کشت میکروبی ارسال گردید. پس از تشخیص عفونت ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس بیمار با ونکومایسین، پنی سیلین، سفازولین درمان شد.

  پلی آرتریت عفونی ناشی از این باکتری اگر چه نادر است اما موارد این بیماری در بین معتادان تزریقی و با سیستم ایمنی ضعیف وجود دارد و تهدید کننده حیات چنین افرادی است با تشخیص به موقع و اتخاذ مراقبتها و درمانهای ویژه امکان بهبودی شخص وجود دارد.


حسین گودرزی، حمیدرضا جماعتی، گیتا اسلامی، جمیله نوروزی، فاطمه فلاح، علی اکبر سلیمانی رهبر، سودابه طاهری، رکسانا خانی پور روشن،
جلد ۲۹، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۸۴ )
چکیده

  سابقه و هدف : پنومونی اکتسابی از جامعه همچنان به عنوان یک مشکل مهم و عمده‌ترین عامل مرگ و میر در سطح جهان تلقی می‌شود. از آنجایی که لژیونلا پنوموفیلا یکی از ۴ دلیل عمده پنومونی اکتسابی از جامعه می‌باشد عدم درمان صحیح و به موقع آن می‌تواند عوارض متعددی را به همراه داشته باشد. در این مطالعه فراوانی این میکروارگانیسم مورد بررسی قرار گرفت.

  روش بررسی : در این مطالعه از ۱۱۸ بیمار مبتلا به عفونت تنفسی (پنومونی، بیماری انسدادی مزمن ریه و آسم) در بیمارستان مسیح دانشوری طی سال ۱۳۸۳ نمونه گرفته شد. نمونه‌ها عبارت از نمونه خلط و نمونه ادرار بودند. نمونه‌های خلط جهت کشت باکتری‌های مختلف طبق روشهای استاندارد به محیطهای کشت معمول باکتریال و محیط اختصاصی کشت لژیونلا BCYE انتقال یافتند. نمونه‌های ادرار نیز با استفاده از کیت آنتی‌ژن ادراری لژیونلا EIA تحت بررسی قرار گرفتند.

  یافته ­ ها : ۱۱۸ بیمار (۳۲ زن، ۸۶ مرد) در محدوده سنی ۷۷–۵۸ سال مورد مطالعه قرار گرفتند، پاتوژن‌های مختلف تشخیص داده شده عبارت بودند از: استرپتوکوکوس پنومونیه ۸۸%، کاندیدا ۲/۷۶%، استرپتوکوکوس بتاهمولیتیک ۸/۶۱%، استافیلوکوکوس ۶/۴۰%، کلبسیلا ۱/۲۷%، قارچ ۱/۱۶%، اشریشاکلی ۴/۸%، پسودوموناس ۱/۵% و سایر باسیل‌های گرم منفی۷/۱%. از نظر علائم بالینی، تنگی نفس، سرفه، خلط و تب شایع‌ترین علائم بودند. در میان فاکتورهای خطر، استعمال سیگار شایع‌‌ترین فاکتور بود.

  نتیجه ­ گیری : با توجه به آمار بالای مرگ و میر ناشی از عدم درمان صحیح و به موقع پنومونی ناشی از لژیونلا آزمون آنتی ژن ادراری لژیونلا ( EIA ) یک آزمون سریع، ساده و سودمند و بسیار اختصاصی جهت شناسایی وجود این باکتری در مبتلایان به عفونت تنفسی می‌باشد چرا که گرفتن نمونه ادرار از بیماران آسان‌تر بوده، ‌همچنین نتایج طی چند ساعت قابل دست‌یابی است.


فاطمه فلاح، گیتا اسلامی، حسین گودرزی، سودابه طاهری، فرزانه جدلی، کیهانه فیض‌بخش،
جلد ۳۰، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۸۵ )
چکیده

  نوکاردیا بوسیله گرد و غبار وارد دستگاه تنفس می‌شود و پس از ایجاد بیماری در ریه از راه خون به قسمتهای دیگر انتشار می‌یابد. در این مطالعه به معرفی بیماری می‌پردازیم که با سردرد و استفراغ شدید مراجعه نمود. در سی‌تی اسکن، علائم خونریزی در نیمکره راست مغز و ادم مغزی دیده شد ولی علائمی از تومور مشهود نبود. بیمار با تشخیص اولیه هیدروسفالی و پسودوتومور سربری بستری شد. در مطالعات تکمیلی با مشاهده کلنی‌های نوکاردیا در محیط بلاد آگار و باسیل‌های اسیدفست، نوکاردیا آستروئیدس تشخیص داده شد.


دکتر فاطمه فلاح، دکتر عبدالله کریمی، دکتر گیتا اسلامی، دکتر صدیقه رفیعی طباطبایی، دکتر حسین گودرزی، راحله رادمنش احسنی، محمدعلی ملکان، معصومه نویدی نیا، فرشته قابل رحمت، دکتر آرزو مرادی،
جلد ۳۲، شماره ۲ - ( تابستان ۸۷ ۱۳۸۷ )
چکیده

سابقه و هدف: از مهم ترین مسائلی که کودکان خیابانی با آن مواجه هستند، مشکلات بهداشتی است. بسیاری ازاین کودکان دچار سوء تغذیه، کم خونی، بیماری های تنفسی، بیماری های گوارشی، بیماری های پوستی و بیماری های عفونی اکتسابی مانند هپاتیت، ایدز و سل می باشند. با توجه به تاکید بر انجام واکسیناسیون گروه های پرخطر، شناسایی این گروه ها اهمیت بسیاری دارد. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی، ۲۰۳ کودک خیابانی که از سطح شهر تهران جمع آوری و در مراکز نگهداری از کودکان خیابانی سازمان بهزیستی مستقر شده بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند. پس از معاینه بالینی توسط پزشک متخصص اطفال، پرسش نامه ای برای هر کودک تکمیل و از هر یک ۳ سی سی خون گرفته شد. .با استفاده از روش الایزا HBs-Ab، HBs-Ag و HBc-Ab برای شناسایی هپاتیتB وHCVAb برای شناسایی هپاتیتC مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: از ۲۰۳ کودک مورد مطالعه، ۱۹۶ نفر پسر و ۷ نفر دختر بودند. ۶ مورد (۳ درصد) HBs-Ag مثبت، ۵۴ مورد (۶/۲۶ درصد)HBs-Ab مثبت، ۱۶ مورد (۸ درصد) HBc-Abمثبت و ۷ مورد (۵/۳ درصد) HCVAb مثبت مشاهد شد. تمام کسانی که هپاتیت داشتند، پسر بودند. نتیجه گیری: با توجه به موارد مثبت هپاتیت B و C لازم است در مراکز نگهداری از کودکان خیابانی تسهیلاتی فراهم شود که بتوان علاوه بر معاینات بالینی، بیماری های عفونی اکتسابی مانند هپاتیت را نیز شناسایی کرد.

صفحه ۱ از ۱     

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb