جلد 37، شماره 2 - ( 6-1392 )                   جلد 37 شماره 2 صفحات 84-81 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


مرکز تحقیقات بیولوژی سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، m.bandehpour@sbmu.ac.ir
چکیده:   (9976 مشاهده)
سابقه و هدف: با توجه به اینکه یک بخش مهم در پروژه واکسن، یافتن ادجوانتی موثر و مناسب در واکسن‌های انسانی است، امروزه پروتئین‌های شوک حرارتی در این پروژه‌ها به عنوان ادجوانت‌های قوی مطرح می‌باشند. این پروتئین‌ها با تحریک تولید سایتوکاین‌های التهابی باعث فعالیت سیستم مونوسیت ماکروفاژ شده و بلوغ سلول‌های دندرتیک را سبب می‌شوند. سوال این است که آیا این پروتئین در ایمنی‌زایی فرم نوترکیب HbsAg HBV تاثیر دارد؟
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، زیر واحد بتایHsp90 نوترکیب انسانی به همراه پروتئین نوترکیب HbsAg HBV به 30 موش BalbC تزریق گردید و سیستم ایمنی هومورال و سلولی موش‌ها با روش ELISA بررسی شد.
یافته‌ها: در مقایسه با گروه‌های کنترل بیان هم‌زمان پروتئین و ادجوانت اختلاف معنی‌داری در IgG توتال و IgG2a سرم ملاحظه شد، ادجوانت hsp باعث افزایش IL-4 و بعد کاهش معنی‌دار (0/05>p) آن شد که نشان دهنده تحریک سیستم ایمنی هومورال و سپس سوئیچ آن به سمت IL-5 و ساخت آنتی بادی‌های دیگر به جز IgE است. در مورد استفاده از فروند IL-4 بالا رفته که مطلوب نیست و نشان دهنده ازدیاد حساسیت و ایجاد آلرژی می‌باشد.
نتیجه‌گیری: پروتئین‌های شوک حرارتی ادجوانت مناسبی در فرمولاسیون واکسن هپاتیت بی می‌باشند. در ادامه این تحقیق می‌توان اثر آن را در پیشگیری از ابتلای موش‌های بالب سی به هپاتیت بی مورد مطالعه قرار داد. واژگان کلیدی: ادجوانت، پروتئین شوک حرارتی، هپاتیت بی، ایمیونیتی.
متن کامل [PDF 201 kb]   (2714 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: ایمنی‌شناسی
دریافت: 1392/8/7 | پذیرش: 1396/9/21 | انتشار: 1396/9/21

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.