مواد و روشها :در این مطالعه توصیفی ،7610 دانش آموز از 19 منطقه آموزش و پرورش تهران بمنظور تعیین غذاهای دریافتی در مدارس مورد مطالعه قرار گرفتند .گردآوری داده ها از طریق پرسشنامه و با مصاحبه حضوری از دانش آموزان انجام شد و الگوی مصرف غذا در آنها تعیین گردید.
یافته ها :نتایج این مطالعه نشان داد که 9/6 %از دانش آموزان بدون صرف صبحانه به مدرسه می رفتند و 7/17 %از آنها غذای میان وعده مصرف نمی کردند .الگوی مصرف صبحانه برای 7/45 %از دانش آموزان مواد غذائی مرسوم مثل نان، پنیر و چای و حدود 42 %شیر و شیر کاکائو بود .بیشترین مصرف غذای میان وعده ای مجاز بیسکوئیت وکلوچه (8/47%( و میوه و آب میوه (9/38%( بود. در مجموع 2/14 %از دانش آموزان از غذاهای غیرمجاز تغذیه می شدند و کمترین مصرف از گروه خشکبار بود به نحوی که مصرف چند قلم از غذا.های غیر مجاز 3 برابر مصرف خشکبار بود.
نتیجه گیری :برنامه غذائی مدارس یکی از عوامل مهمی است که می تواند در رفع مشکلات تغذیه ای و سلامتی سنین مدرسه موثر باشد .یافته های این تحقیق نشان ددا علیرغم آموزشهای لازم توسط مربیان بهداشت مدارس به دانش آموزان هنوز باید اهمیت صبحانه بعنوان اصلی ترین وعده غذائی و هچنین خوردن غذای میان وعده ای و اجتناب از مصرف غذاهای غیر مجاز برای کودکان، والدین و آموزگاران شرح داده شود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |