جلد 40، شماره 2 - ( 6-1395 )                   جلد 40 شماره 2 صفحات 78-73 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Raihani S, Norouzi J, Akhavan Sepahi A. Prevalence of bacteria resistance to antiseptic and antibiotic agents in the air at several Tehran subway stations. Research in Medicine 2016; 40 (2) :73-78
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-1523-fa.html
ریحانی سپیده، نوروزی جمیله، اخوان سپهی عباس. فراوانی باکتری های مقاوم به مواد ضد عفونی کننده و آنتی بیوتیک ها در هوای چندین ایستگاه مختلف مترو در شهر تهران. پژوهش در پزشکی. 1395; 40 (2) :73-78

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-1523-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. ، alm3370@yahoo.com
چکیده:   (7680 مشاهده)

سابقه و هدف: ذرات ریز زیستی، ذرات معلق و موجود در هوا بوده که حاوی میکروارگانیسمها یا ترکیبات آلی هستند که با جریان باد، تغییرات جریان هوا و عوامل دیگر فیزیکی جابجا می شوند و می توانند باعث انتقال میکروارگانیسمها بخصوص عوامل بیماریزا شوند. هدف از این مطالعه، بررسی باکتری مقاوم به مواد ضد عفونی کننده و آنتی بیوتیک ها در هوای ایستگاه های مختلف مترو بوده است.

مواد و روش ها: در مطالعه حاضر از هوای جاری در ایستگاه مترو و از سطوح سکو و صندلی، نمونه برداری انجام گردید. پس از تعیین جنس و گونه باکتری های بدست آمده، مقاومت آنتی بیوتیکی در برابر عوامل ضد میکروبی مختلف با استفاده از روش انتشار از ژل و رقت سازی در لوله انجام گردید. وجود ژن qacA/B در سویه های حساس و مقاوم S. aureus وE. Coli  با روشPCR بررسی شد.

یافته ها: در مطالعه حاضر فراوانی سویه های گرم منفی کمتر از سویه های گرم مثبت بود به طوری که بیشترین سویه ها به ترتیبS. aureus  وE. faecalis و کمترین آنهاE. coli بود. 2% از سویه های S. aureus در آزمون کربی بائر به عنوان MRSA در نظر گرفته شدند. بیشترین و کمترین فراوانی ژن qacA/B به ترتیب در   سویه های S. aureus (23%)  و E. coli (7%) بود.

نتیجه گیری: با توجه به حضور سویه هایی که می توانند ایجاد بیماری کنند، ضرورت دارد تا نظافتی که در ایستگاههای مترو انجام می شود با استفاده از ترکیبات دزانفکتانت های قوی انجام گیرد. با توجه به در دسترس بودن و سهولت مصرف هیپوکلریت سدیم، توصیه می شود از ترکیب 5% این ماده شیمیایی استفاده شود و از سایر مواد شوینده نیز به طور دوره ای استفاده گردد تا از بروز باکتری های مقاوم به دزانفکتانت ها جلوگیری شود.

متن کامل [PDF 542 kb]   (5325 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: میکروب‌شناسی
دریافت: 1394/10/6 | پذیرش: 1395/4/19 | انتشار: 1395/7/20

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb