جلد 42، شماره 1 - ( 1-1397 )                   جلد 42 شماره 1 صفحات 14-7 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی تهران ، aahamidieh@tums.ac.ir
چکیده:   (3939 مشاهده)
 سابقه و هدف  انواع مختلفی از لکوسیت ها همانند خون در بافت چربی نیز وجود دارند که در میان آنها سلول های کشنده ذاتی (NK) بخش عمده ای را تشکیل می دهند. هدف از این پژوهش بررسی عملکرد بیان پذیرنده های سایتوتوکسیسته سلول های NK در افراد چاق و غیرچاق و عملکرد آنها در برابر سلول های سرطانی بود.
مواد و روش ها در این مطالعه تجربی، تعیین فنوتیپ NK ها با استفاده از فلوسایتومتری جهت بررسی تفاوت های احتمالی بین پذیرنده های سایتوتوکسیسیته این سلول ها در افراد با شاخص توده بدنی کمتر از 25 (افراد غیرچاق) و افراد با شاخص توده بدنی بیشتر از 30 (افراد چاق) انجام شد. آزمایشات فعالسازی سلول های NK تکثیر شده در آزمایشگاه با استفاده از سایتوکاین های اینترلوکین 2، 15 و 21 انجام گردید. همچنین سمیت این سلول ها بر رده های سلول های سرطانی و الگوی تولید سایتوکاین توسط آنها به ترتیب با روش های لاکتات دهیدروژناز و الایزا مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته ها آزمایشات فعالسازی سلول های NK تکثیر شده در آزمایشگاه نشان داد که قسمت اعظم جمیت سلول های NK بافت چربی که CD56dim هستند در افراد چاق سالم (BMI>30) بیان کمتری از NKp30 و NKp44 دارند در حالیکه تغییری در میزان شاخص NKG2D این سلول ها بین  دو گروه دیده نشد.
نتیجه گیری نتایج این مطالعه بیانگر وضعیت سرکوب کنندگی ریز محیط بافت چربی روی پاسخ های سلول های کشنده ذاتی بر علیه سلول های توموری است که در شرایط معمولی نسبت به اثر ضد توموری NK ها حساس اند. از آنجا که سلول های NK اولین سد پاسخ ایمنی برضد تشکیل تومور در بدن هستند چنین تغییری می تواند منجر به تکثیر و گسترش سلول های بدخیم و تبدیل آنها به تومور گردد.
متن کامل [PDF 665 kb]   (2987 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: ایمنی‌شناسی
دریافت: 1396/8/24 | پذیرش: 1396/9/21 | انتشار: 1397/1/28

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.