جلد 45، شماره 2 - ( 4-1400 )                   جلد 45 شماره 2 صفحات 49-44 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

naji M, Norouzi J, Saffarian P S. Antimicrobial properties of lactobacilli isolated from soya on E. coli and Staphylococcus aureus. Research in Medicine 2021; 45 (2) :44-49
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2066-fa.html
ناجی مهتاب، نوروزی جمیله، صفاریان پروانه. بررسی خاصیت ضد میکروبی لاکتوباسیلوس های جداسازی شده از سویا بر روی باکتری های اشرشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس. پژوهش در پزشکی. 1400; 45 (2) :44-49

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2066-fa.html


گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی، میکروبیولوژی و ژنتیک، دانشکده علوم پایه، ‌دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات، تهران، ایران ، naji_mahtab@yahoo.com
چکیده:   (2013 مشاهده)
سابقه و هدف: میکروارگانیسم های موجود در سویا بر روی سلامت انسان اثرات مفید بسیار زیادی دارند. از میکروارگانیسم های مفید در سویا می توان به لاکتوباسیل ها Lactobacillus)) اشاره کرد. هدف از این مطالعه، تعیین خاصیت ضد میکروبی لاکتوباسیلوس های جداسازی شده از سویا بر روی باکتری های اشرشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس بوده است.
مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی است، که به مدت یک سال بر روی 32  لاکتوباسیلوس جداسازی شده از سویا انجام شد.  ابتدا سویا  با مارک های متفاوت خریداری شد. برای تهیه نمونه های سویا به سالم  بودن دانه ها و تاریخ انقضاء بسته بندی ها و سالم بودن  بسته بندی توجه شد. ابتدا 10 گرم از آن در 50 میلی لیتر آب لوله کشی وارد شد. سپس تست کاتالاز و اکسیداز بر روی کلنی های ظاهر شده انجام شد. تست تخمیر قند های مختلف و خاصیت ضد میکروبی باکتری های ایزله شده بر روی اشرشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس مورد بررسی قرار گرفت. برای انجام مطالعات مولکولی، DNA استخراج شده، همراه با پرایمر های اختصاصی، عمل PCR ، برای مشاهده ژن خاصیت ضد میکروبی لاکتوباسیلوس ها  انجام شد. تمام تست ها با سه تکرار انجام گرفته است و اعداد گزارش شده میانگین سه تکرار است.
یافته ها: از 32 لاکتوباسیلوس ایزوله شده از 16 مارک متفاوت سویا، (بیشترین فراوانی مربوط به لاکتوباسیلوس پلانتاروم با 8/21 درصد و کمترین فراوانی مربوط به لاکتوباسیلوس کازئی و لاکتوباسیوس پانتریس هر کدام با  1/3درصد)  بدست آمد. که همگی واجد خاصیت ضد میکروبی بر علیه باکتری های اشرشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس  بودند. باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم، دارای هاله عدم رشد بزرگتری نسبت به بقیه گونه ها بود. تمام نمونه های بررسی شده در تست PCR، تشکیل باند دادند.
نتیجه گیری: به نظر می رسد که استفاده از دانه های سویا از نظر غذایی برای تغذیه انسان مفید است. از دانه های سویا حاوی لاکتوباسیلوس هایی که خاصیت ضد میکروبی دارند را می توان در آینده در صنایع غذایی و دارویی برای سلامتی انسان و حیوانات بکاربرد.
 
متن کامل [PDF 712 kb]   (607 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: میکروب‌شناسی
دریافت: 1398/4/9 | پذیرش: 1399/7/23 | انتشار: 1400/9/8

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb