جلد 45، شماره 3 - ( 7-1400 )                   جلد 45 شماره 3 صفحات 49-44 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shirkhorshidi M S, Tahmasebi Fard Z, Tafvizi F. Evaluation of the association between Val158Met polymorphism of COMT gene from estrogen metabolism pathway and risk of breast cancer. Research in Medicine 2021; 45 (3) :44-49
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2122-fa.html
شیر خورشیدی مریم سادات، طهماسبی فرد زهرا، تفویضی فرزانه. بررسی ارتباط بین پل یمورفیسم Val158Met ژن COMT از مسیر متابولیسمی استروژن با خطر ابتلا به سرطان پستان. پژوهش در پزشکی. 1400; 45 (3) :44-49

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2122-fa.html


گروه زیست شناسی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران ، ztahmasebifard@yahoo.com
چکیده:   (1996 مشاهده)
سابقه و هدف: سرطان پستان شایع­ترین سرطان در زنان بوده و در 32درصد از موارد سرطان زنان دیده می­شود. پلی مورفیسم­های برخی از ژن­ها، از عوامل دخیل در بسیاری از بیماری­ها مثل سرطان پستان معرفی شده­اند. آنزیم  COMT یکی از آنزیم‌های دخیل در متابولیسم استروژن است که با تغییر اسید آمینه والین به متیونین، کاهش سه تا چهار برابری در فعالیت داشته و می‌تواند در خطر بروز سرطان پستان دخیل باشد. هدف از این مطالعه، بررسی ارتباط پلی­مورفیسم Val158Met از ژن COMT با سرطان پستان گروهی از زنان ایرانی بود.
مواد و روش­ها: در این مطالعه موردی-شاهدی، 96 بیمار مبتلا به سرطان پستان و 96 فرد سالم زیر نظر پزشک متخصص انتخاب شدند. DNA گلبول‌های سفید آن‌ها، به روش نمک اشباع استخراج شد و ژنوتایپ افراد مطالعه شده با تکنیک RFLP –PCR تعیین شد. داده­های به دست آمده با آزمون‌های آماری کای دو و رگرسیون لوجستیک بررسی شدند.
یافته‌ها: دو گروه از نظر میانگین سنی و متغیر مصرف سیگار رابطه آماری معناداری نداشتند. با رگرسیون لوجستیک مشخص شد که ژنوتایپ موتانت AA بین دو گروه مطالعه شده رابطه آماری معناداری داشت. بررسی مدل‌های ژنتیکی غالب و مغلوب هم مشخص کرد که این پلی­مورفیسم با خطر ابتلا به سرطان پستان مرتبط است و به ترتیب 1/3 و 8/2 برابر شانس ابتلا به سرطان پستان را در مقایسه با افراد شاهد افزایش می­داد. حاملان آلل A به میزان 3 برابر شانس بیشتر برای مبتلا شدن به سرطان پستان داشتند.
نتیجه‌گیری: به نظر می­رسد این پلی­مورفیسم با خطر ابتلا به سرطان پستان در زنان ایرانی مرتبط است و می­توان حضور آلل A را به عنوان یکی از عوامل افزایش‌دهنده خطر ابتلا به سرطان پستان در نظرگرفت.
واژه‌های کلیدی: سرطان پستان، پلی‌مورفیسم، ژن COMT، RFLP
متن کامل [PDF 458 kb]   (428 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: ژنتیک
دریافت: 1398/7/30 | پذیرش: 1399/3/27 | انتشار: 1400/10/19

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb