جلد 24، شماره 2 - ( تابستان 1379 )                   جلد 24 شماره 2 صفحات 120-115 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


بخش کودکان دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، تهران، ایران.
چکیده:   (1419 مشاهده)
نارسایی مزمن کلیه در کودکان و شیرخواران شایع نیست و از لحاظ شیوع بیماری اولیه در نقاط مختلف جغرافیایی قدری متفاوت است. در این مطالعه که روی ۱۸۰ کودک ۳ ماهه تا ۱۵ ساله، بین سالهای ۱۳۶۵ تا ۱۳۷۵ در شیراز صورت گرفت، سن متوسط بیماران ۴/۲ ±۸/۶ سال و نسبت پسر به دختر برابر ۵۷/ ۱ بود. علل نارسایی مزمن کلیه به ترتیب شیوع عبارتند از: رفلاکس نفروپاتی (۲۵ درصد)، بیماریهای گلومرولی (۱۵ درصد)، بیماریهای ارثی (۱۵ درصد)، سنگ کلیه و نفر و کلسینوز(۱۲ درصد)، پیلونفریت بدون رفلاکس و با عوامل مستعد کننده دیگر (۹ درصد)، اشکالات عروقی (۸ درصد)، هیپوپلازی با دیسپلازی (۳ درصد) و علل ناشناخته با متفرقه (۱۴ درصد) بود. در ۵۶ درصد از بیماران دچار رفلاکس نفروپاتی ، علت رفلاکس مشخص نشد و عنوان رفلاکس اولیه در نظر گرفته شد. شیوع بیماری با افزایش سن ارتباط مستقیم داشت، به طوری که در شیرخواران ۱/ ۱۱درصد و در بین ۱۰ تا ۱۵ سالگی به ۳۸/۴ درصد می رسید.
نتیجه: رفلاکس نفروپاتی شایعترین علت و سنگ کلیه به عنوان یکی از علل نسبتا"شایع نارسایی مزمن کلیه کودکان در بخش کودکان دانشگاه علوم پزشکی شیراز می باشد که با گزارشهای منتشر شده از کشورهای اروپائی کاملا" متفاوت است.
واژه‌های کلیدی: نارسایی مزمن کلیه، اتیولوژی، سن
متن کامل [PDF 3310 kb]   (546 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی )
دریافت: 1398/11/28 | پذیرش: 1398/11/28 | انتشار: 1398/11/28

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.