جلد 22، شماره 2 - ( تیر - شهریور 1377 )                   جلد 22 شماره 2 صفحات 25-18 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


بخش فیزیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران.
چکیده:   (1341 مشاهده)
به منظور بررسی اثر عصاره های سیکلوهگزانی، اتری و اتانلی برگ درخت گردو روی برخی فراسنجهای بیوشیمیایی سرم خون موشهای صحرایی دیابتی، ۴۰ موش صحرایی نر بالغ انتخاب شدند. موشهای مورد آزمایش به پنج گروه هشت تایی تقسیم شدند: یک گروه هشت تایی به عنوان شاهد متفی با موشهای سالم در نظر گرفته شد و سایر موشها (۳۲ قطعه از راه تزریق درون سیاهرگی محلول آلوکسان تتراهیدرات ۵ درصد - به میزان ۵۰ میلی گرم در هر کیلوگرم وزن بدن به دیابت مبتلا شدند. پس از کسب اطمینان از دیابتی شدن، موشها به چهار گروه هشت تایی تقسیم شدند. یک گروه به عنوان شاهد مثبت دیابتی) و سه گروه هشت تایی به عنوان گروههای آزمایش - به تفکیک عصارههای سیکلوهگزانی، اتری و اتانلی - برگ درخت مصرف کردند. عصاره های تهیه شده از برگ درخت، روزانه به میزان ۸ درصد وزن بدن همراه با غذای معمولی تجویز شدند. پس از ۲۱ روز مصرف عصاره های برگ درخت گردو ، پس از خون گیری از موشها، آنها را نابود کردند. نتایج این تحقیق نشان داد که پس از ایجاد دیابت در موشهای صحرایی غلظت گلوکز، کلسترول، تری گلیسرید، ازت اوره، کراتینین و فعالیت آنزیم ALP،ALT وAST به طور معنی داری افزایش یافت (۰/۰۵>P). در اثر مصرف عصاره های سیکلوهگزانی، اتری و اتانلی برگ درخت گردو غلظت کلسترول، تری گلیسرید، ازت اوره و کراتینین سرم به گونه معنی داری کاهش یافت (۰/۰۵>P). در اثر مصرف عصاره سیکلوهگزانی برگ درخت گردو، غلظت گلوکز و فعالیت آنزیمهای ALT و ALP سرم نیز به طور معنی داری کاهش یافت (۰/۰۵>P). در مجموع بیشترین اثرات مثبت در کاهش گلوکز، ازت اوره، کراتینین و فعالیت آنزیمهای ALP و ALT سرم مربوط به عصاره سیکلوهگزانی برگ درخت گردو می باشد. اگر چه عصاره های سیکلوهگزانی و اتری برگ درخت گردو غلظت کلسترول و تری گلیسرید سرم را به طور معنی داری کاهش دادند (۰/۰۵>P)، اما بیشترین اثرات در جهت کاهش کلسترول و تری گلیسرید سرم مربوط به عصاره اتانلی برگ درخت گردو بوده است.
متن کامل [PDF 4993 kb]   (497 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی )
دریافت: 1398/11/29 | پذیرش: 1398/11/29 | انتشار: 1398/11/29

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.