جلد 21، شماره 3 - ( مهر - آذر 1376 )                   جلد 21 شماره 3 صفحات 93-87 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
چکیده:   (1427 مشاهده)
تومورهای گرانولوز اسل (Granulosa cell) شایعترین تومورهای هورمونساز تخمدانی هستند که در دو نوع هیستولوژیک افراد بالغ و جوانان مشاهده می شود. این تومورها بیشتر اوقات استروژن و گاهی آندروژن تولید می کنند؛ به طوری که ، تظاهرات بالینی مربوط به هورمون مترشحه در تشخیص قبل از عمل نقش مهمی دارد. به علاوه ، میتوان از آن به عنوان نشانگر تومور (Tumor marker) استفاده کرد. ترشح پروژسترون توسط این تومورها تاکنون در دو بیمار گزارش شده است لذا از عوامل موثر در تولید این هورمون - توسط تومور - و اهمیت بالینی آن اطلاعات چندانی در دست نیست.
در این نوشتار، دختر بچه مبتلا به تومور گرانولوزاسل با ترشح پروژسترون و استروژن که به علت اتساع و درد شکم و تظاهرات بلوغ جنسی مراجعه کرده بود، معرفی می شود . ویژگیهای بالینی این بیمار نشان میدهد که اولا" ترشح پروژسترون توسط این تومورها ارتباطی به سن بیمار و طرح باقتی تومور تدارد؛ ثانیا" پروژسترون در شرایط خاصی می تواند به عنوان نشانگر تومور ارجح نسبت به استروژن، مورد انتخاب قرار گیرد و بررسی ترشح آن را در تمام بیماران گرفتار این تومور می توان توصیه کرد.
متن کامل [PDF 4098 kb]   (684 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: میکروب‌شناسی
دریافت: 1398/12/3 | پذیرش: 1398/12/3 | انتشار: 1398/12/3

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.