جلد 14، شماره 1 و 2 - ( فروردین - شهریور 1369 )                   جلد 14 شماره 1 و 2 صفحات 31-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشکده پزشکی،دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
چکیده:   (1688 مشاهده)
اخیراً بیماری انگلی لارو مهاجر احشایی (توکسو کاریازیس) در استان­ های شمالی شیوع چشمگیری پیدا نموده است. تعداد ۸ نفر از این بیماران که همگی یا ساکن شمال کشور بوده و یا مسافرتی به شمال داشته ­اند و به سبب تب خفیف، بی ­حالی، ضعف، بی ­اشتهایی، کاهش وزن و درد زیر دنده ­ای راست همراه با الوزینوفیلی بالا (بالاتر از ۲۰ درصد) و در یک مورد آنزیم های مخل کبدی در مرکز پزشکی آیت الله طالقانی تحت بررسی و از جمله اسکن ایزوتوپیک کبد و طحال  قرار گرفتند که در تمام آن­ها نمای غیر طبیعی به ­صورت یک یا چند کانون که فعالیت آن­ها کاهش پیدا کرده بود  مشاهده شد و این در حالی بود که سونوگرافی کبد همه آنان طبیعی با اکوژنیسیته یکنواخت بوده است. این موضوع از دو جهت اهمیت انجام اسکن ایزوتوپیک کبد و طحال را در بیماران مشکوک به توکسوکاریازیس روشن می ­سازد:  اول آنکه گرفتاری گرانولومی کبد را علیرغم سونوگرافی و آنزیم­ های طبیعی کبد، آشکار می ­نماید و از طرفی، نظر به اینکه این ضایعات گرانولومی برای مدت طولانی، حتی پس از بهبودی علایم، در کبد باقی خواهد ماند.گر در آینده این بیماران به عللی دیگر مثلاً جستجوی متاستاز تحت اسکن کبد قرار گیرند، ممکن است گرفتاری کبدی آنان متاستاز تلقی گردد. بنابراین بهتر است همه این بیماران در زمان ابتلا، یک اسکن ایزوتوپیک کبد و طحال به عنوان پایه داشته باشند.
 
متن کامل [PDF 2237 kb]   (532 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی )
دریافت: 1368/6/29 | پذیرش: 1398/1/12 | انتشار: 1369/6/17

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.