جلد 15، شماره 1 و 2 - ( فروردین - شهریور 1370 )                   جلد 15 شماره 1 و 2 صفحات 7-3 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و عضو شورای جذب نخبگان شورای عالی انقلاب فرهنگی،تهران،ایران.
چکیده:   (1343 مشاهده)
به منظور بررسی میزان فعالیت پژوهشی اعضای هیأت علمی دانشگاههای علوم پزشکی کشور پرسشنامه ها بی فراهم آمد که توسط اساتید و دانشیاران این دانشگاهها تکمیل شد. دادن امتیاز به ترتیب زیر است: برای انتشار هر مقاله علمی: یک: تألیف هر کتاب، چهار؛ ترجمه هر کتاب، ۲ و سرپرستی هر پایان نامه، ۰/۵ (حداکثر ۱۵) امتیاز. مجموع امتیازات و نیز تعداد امتیاز برای هر سال عضویت در هیات علمی محاسبه گردید. نتایج نشانداد که هر یک از استادان و دانشیاران به طور متوسط در هر سال یک امتیاز کسب کرده بودند، تعداد امتیازات کسب شده در سال توسط استادان دو برابر دانشیارانی است که سابقه عضویت آنان از ۱۵ سال بیشتر بود ولی با امتیازات دانشیارانی که ۱۵ سال و با کمتر عضو هیأت علمی بوده اند، مشابه می باشد. در میان دانشکده های گروه پزشکی، امتیاز اساتید و دانشیاران دانشکده های بهداشت و داروسازی از اعضای هیأت علمی دانشکده های پزشکی و دندانپزشکی بیشتر بوده است. گروههای فارماکولوژی، داخلی، کودکان و آسیب شناسی به ترتیب در بین گروههای دانشکده های پزشکی کشور بیشترین امتیاز را به دست آورده اند.
این بررسی نشان می دهد که اعضای هیأت علمی دانشگاههای علوم پزشکی بخصوص دانشکده های پزشکی و دندانپزشکی کشور می بایست برای حل مسائل و مشکلات پزشکی کشور فعالیتهای پژوهشی را، از جهت کمی و کیفی، گسترش دهند. فعالیتهای پژوهشی دانشیاران جوان دانشگاهها در مقایسه با سایر اعضای هیأت علمی - نمایانگر تلاش در سالهای پس از انقلاب و نوید بخش آینده بهتری برای ارتقای پژوهش در دانشگاههای علوم پزشکی و در نتیجه رسیدن به خودکفایی است. در مورد میزان فعالیتهای آموزشی و پژوهشی اعضای هیأت علمی دانشگاههای علوم پزشکی کشور اطلاعات دقیقی در دست نیست و آنچه در گفته ها و نوشتارها عنوان می شود بیشتر، برداشتها و تجربیات شخصی افراد را در بر می گیرد و بر مبنای اطلاعات آماری استوار نمی باشد. در دفتر جذب نخبگان شورای عالی انقلاب فرهنگی پرسشنامه ای تهیه و برای کلیه اساتید و دانشیاران دانشگاههای کشور ارسال شده و تکمیل درصد قابل توجهی از آنها، این امکان را فراهم آورد که توصیفی از یافته های حاصله را جمع آوری و در اختیار پژوهندگان، صاحبنظران و مسؤولان کشور قرار دهیم. در این زمینه، تحقیق مشابهی در ایران انجام نشده است و در یک بررسی با بهره گیری از کامپیوتر (Computer search) - که با استفاده از مدلاین موجود در معاونت پژوهشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صورت گرفت و نیز با بررسی تازه ترین مطالب پزشکی که تا کنون در جهان منتشر شده است، پژوهش مشابهی به دست نیامد.
 
 
 
متن کامل [PDF 3447 kb]   (560 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی )
دریافت: 1398/12/18 | پذیرش: 1398/12/18 | انتشار: 1398/12/18

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.