جلد 47، شماره 1 - ( 1-1402 )                   جلد 47 شماره 1 صفحات 144-138 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: 200

XML English Abstract Print


متخصص آسیب‌شناسی، کلینیک پزشکی دکتر شهره، آمل، ایران. ، as.shohre2016@gmail.com
چکیده:   (682 مشاهده)
سابقه و هدف: آرتریت روماتوئید سرونگاتیو بیماری التهابی با سیر پیشرونده است که با التهاب مفاصل، تاندون‌ها و بورساها می‌تواند منجر به تخریب آنها شود. روش‌های مختلفی برای درمان این بیماری ارائه شده است، اما تمام این درمان‌ها با عوارض جدی همراه بوده و نمی‌توانند عوارض این بیماری مثل انحراف یا خشکی مفاصل را برطرف کند. از طرفی برمبنای این تئوری احتمالآرژیم غذایی می‌تواند در سیر بیماری موثر باشد، بنابراین این تحقیق انجام گرفت. از این‌رو درمان کامل بدون به جا ماندن عوارض ناشی از درمان یا توقف کامل سیر بیماری میسر نیست.
گزارش مورد: بیمار خانمی 65 ساله با شکایت درد زانوها، ساق‌ها، پاها و محدودیت شدید جمع کردن زانوها و مچ پاها برای حدود 30 سال در تاریخ 20 فروردین 1398 شمسی به دلیل جواب نگرفتن با درمان‌های متعارف مراجعه کردند که در معاینه بالینی تورم، سفتی، خشکی و عدم توانایی خم کردن زانوها داشته و از طرفی عضلات و بافت نرم ساق پاها متورم و سفت بوده و با دست‌ها نیز نمی‌توانستیم عضلات پشت ساق‌ها را حرکت داد. تورم دو طرفه مچ دست‌ها، درد، حساسیت و ضخیم ‌شدگی فاشیا‌های کف دست‌ها نیز داشت. بیمار سابقه درمان بیماری در جهت سرکوب بیماری روماتیسمی مثل مصرف ضد التهاب‌ها و کورتون داشته، حتی تعویض استخوان کشکک چپ که هیچ یک از این درمان‌ها نتوانست جلوی پیشرفت بیماری او را بگیرد بر مبنای تئوری حکیم ذکریای رازی که می‌توان با رژیم غذایی درمان و پیشگیری کرد (24) بنابراین در این روش درمانی بیمار با ترکیبی از رژیم غذایی سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های مختلف، ویتامین‌ها و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی با دوز پایین تحت درمان قرار گرفته است، معرفی می‌شود. پیگیری بعد از درمان به مدت یک سال، بیماری هیچ‌گونه عود و پیشرفتی نداشت.
نتیجهگیری: به نظر می‌رسد که گزارش این مورد می‌تواند توجه محققان و پزشکان گرامی را به این بیماری که افراد زیادی را مبتلا کرده و اصلاح تولرانس سلولی که پاتوژنز اصلی این بیماری است و همچنین به روش سلول درمانی درون تنی جلب کرده و نقش مهم استفاده از مواد غذایی سالم حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین‌های مختلف و پرهیز از غذاهای التهاب‌زا در بهبود التهاب و علایم بالینی بیماری آرتریت روماتوئید را نشان می‌دهد.
متن کامل [PDF 980 kb]   (150 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش موردی | موضوع مقاله: آسیب‌شناسی
دریافت: 1401/7/30 | پذیرش: 1401/10/10 | انتشار: 1401/11/9

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.