جلد 35، شماره 4 - ( 12-1390 )                   جلد 35 شماره 4 صفحات 214-209 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


مرکز تحقیقات غدد درون ریز، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، Azizi@endocrine.ac.ir
چکیده:   (13561 مشاهده)
چکیده سابقه و هدف: قرص و کپسول‌های گیاهی برای کاهش وزن در ایران و سایر کشورها رایج می‌باشد. با توجه به اهمیت این داروهای گیاهی و تمایل به مصرف آنها در مقابل داروهای سنتتیک و نگرانی از ترکیبات احتمالی غیرمجاز و عدم اطلاعات دراین مورد، هدف این تحقیق بررسی ترکیبات غیر مجاز موجود در تعدادی از داروهای مذکور در بازار تهران در سال 1389 بود. روش بررسی: تحقیق به روش توصیفی انجام گرفت. در این مطالعه، 9 نوع از قرص‌ها و کپسول‌های لاغری گیاهی، با بررسی از مصرف کنندگان از عطاری‌ها تهیه شد و از نظر کمی مورد بررسی قرار گرفت. از روش ایمونوکروماتوگرافی برای وجود مورفین، حشیش، آمفتامین، مت‌آمفتامین، بنزودیازپین، اکستازی، پی‌سی‌پی، کوکائین، و روش رادیوایمونواسی برای وجود و تعیین هورمون‌های تیروییدی شامل تیروکسین (T4) و تری‌یدوتیرونین(T3) استفاده شد. وجود هر مقدار از مواد فوق به عنوان ترکیبات غیرمجاز تلقی شد. یافته‌ها: شش مورد از داروهای لاغری گیاهی حاوی تری یدوتیرونین بودند. Magic Slim و 100%Original Super Slim حاوی تیروکسین به میزان10 و 63 میکروگرم در هر کپسول بودند. Herbaceous Essence، Fat lossوGreen Lean Super Slim حاوی مواد روان‌گردان پی سی پی بودند. در کشور سازنده، هیچ سابقه‌ای از محل تولید یافت نشد. نتیجه‌گیری: وجود ترکیبات غیرمجاز در کپسول و قرص‌های گیاهی مورد بررسی جای نگرانی دارد. بررسی سایر ترکیبات محصولات گیاهی و اقدامات لازم برای کاهش مشکل ضروری به نظر می‌رسد. تولیدات باید دارای مجوز از سازمان بازرسی باشند و طی فرآیند تولیدی خوبی ساخته شوند. واژگان کلیدی: داروهای گیاهی چینی، ایمونوکروماتوگرافی، تیروکسین، تری‌یدوتیرونین، فن‌سیکلیدین، کاهش وزن.
متن کامل [PDF 201 kb]   (8763 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی |
دریافت: 1391/1/5 | انتشار: 1390/11/26

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.