جلد 35، شماره 4 - ( 12-1390 )                   جلد 35 شماره 4 صفحات 236-225 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseinpour-Niazi S, Mirmiran P, Naderi Z, sadeghi M, Azizi F. Association between intake of polyunsaturated fatty acids and the metabolic syndrome and its components among adults: Tehran Lipid and Glucose Study. Research in Medicine 2012; 35 (4) :225-236
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-979-fa.html
حسین‌پور نیازی سمیه، میرمیران پروین، نادری زهرا، صادقی محبوبه، عزیزی فریدون. ارتباط بین دریافت اسیدهای چرب غیراشباع با چند باند دوگانه و سندرم متابولیک و اجزای تشکیل‌دهنده آن در بزرگسالان: مطالعه قند و لیپید تهران . پژوهش در پزشکی. 1390; 35 (4) :225-236

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-979-fa.html


گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انسیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، mirmiran@endocrine.ac.ir
چکیده:   (11415 مشاهده)
چکیده سابقه و هدف: تاکنون مطالعات محدودی ارتباط بین دریافت این اسیدهای چرب را با سندرم متابولیک مورد بررسی قرار داده‌‌اند. بنابراین هدف از این مطالعه تعیین ارتباط بین اسیدهای چرب غیر اشباع با چند پیوند دوگانه شامل اسیدهای چرب امگا-3 (شامل آلفا لینولنیک اسید، ایکوزاپنتاانوئیک اسید و دوکوزاهگزاانوئیک اسید) و اسیدهای چرب امگا-6، برهم کنش و نسبت این دو اسید چرب را با سندرم متابولیک و اجزای تشکیل دهنده آن می‌باشد. روش بررسی: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی بر پایه جمعیت در قالب مطالعه قند و لیپید تهران بود که بر روی 2457 فرد با سنین 4/13±1/39 انجام گرفت. اطلاعات تغذیه‌ای با استفاده از پرسش‌نامه بسامد خوراک جمع‌آوری شد. گلوکز ناشتای خون، فشار خون، غلظت تری‌گلیسرید و HDL کلسترول سرم اندازه‌گیری شد. سندرم متابولیک بر طبق معیارهای پانل درمانی بزرگسالان تعریف شد. یافته‌ها: پس از تعدیل خصوصیات فردی، اجتماعی و تغذیه‌ای، در مقایسه با افراد در پایین‌ترین چارک دریافت، هایپرتری‌گلیسریدمی در افراد در بالاترین چارک دریافت اسیدهای چرب امگا-6 و اسیدهای چرب امگا-3 شامل آلفا لینولنیک اسید و ایکوزاپنتاانوئیک اسید و دوکوزاهگزاانوئیک اسید کاهش یافت. ارتباط معکوسی بین دریافت آلفا لینولنیک اسید و اسیدهای چرب امگا-3 با چاقی شکمی وجود داشت. افزایش دریافت اسید چرب امگا-6 و آلفا لینولنیک اسید با کاهش سندرم متابولیک ارتباط داشت. دریافت آلفا لینولنیک اسید بیشتر از میانه دریافت، مستقل از دریافت اسید چرب امگا-6، شیوع سندرم متابولیک را 28 درصد کاهش داد. نتیجه‌گیری: دریافت آلفا لینولنیک اسید مستقل از دریافت اسید چرب امگا-6، با سندرم متابولیک رابطه معکوس دارد. انجام مطالعات بیشتر در زمینه ارتباط بین دریافت رژیم غذایی این اسیدهای چرب با سندرم متابولیک و اجزای تشکیل‌دهنده آن توصیه می‌شود. واژگان کلیدی: سندرم متابولیک، اسید‌های چرب غیر اشباع با چند باند دوگانه، نسبت اسید‌‌های چرب امگا-6 به امگا-3.
متن کامل [PDF 253 kb]   (3390 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی |
دریافت: 1391/1/15 | انتشار: 1390/11/26

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb