Nosrat S, Sabokbar A, Dezfoolian M, Tabarraie B, Fallah F. Prevalence of Salmonella enteritidis, typhi and typhimurium from food products in Mofid hospital . Research in Medicine 2012; 36 (1) :43-48
URL:
http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-1009-fa.html
نصرتی شیما، سبکبار آذر، دزفولیان مهروز، تبرایی بهمن، فلاح فاطمه. بررسی شیوع سروتیپهای سالمونلا تیفی موریوم، تیفی و اینتریتیدیس در مواد غذایی در مرکز درمانی بیمارستان مفید . پژوهش در پزشکی. 1391; 36 (1) :43-48
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-1009-fa.html
گروه میکروب شناسی بالینی، مرکز تحقیقات عفونی اطفال، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، Dr_fallah@yahoo.com
چکیده: (13587 مشاهده)
چکیده
سابقه و هدف: بیماریهای ناشی از مواد غذایی یکی از مهمترین مشکلات دنیای امروزی بوده و به دلیل مصرف آب یا غذاهای آلوده در انسان بروز مینمایند. با توجه با اینکه در حال حاضر گونههای سالمونلا رایجترین نوع مسمومیت غذایی میباشند. هدف از این مطالعه، تعیین شیوع سروتیپهای سالمونلا در مواد غذایی به روش Multiplex PCR میباشد.
روش بررسی: این مطالعه توصیفی بر روی 170 نمونه مواد غذایی اعم از گوشت گاو، گوشت مرغ، تخم مرغ، شیر و سس مایونز انجام شد و پس از جمعآوری نمونههای مورد نظر، مراحل تشخیص برای باکتری و روش PCR انجام شد. با استفاده از آزمون های کای دو و فیشر نمونه ها مورد قضاوت آماری قرار گرفتند.
یافتهها: شیوع آلودگی باکتریال در 7/24 درصد نمونههای مواد غذایی وجود داشت. با توجه به این شیوع در نمونههای مورد بررسی، میزان واقعی آن با اطمینان 95% از حداقل 2/18 درصد تا 2/31 درصد برآورد میگردد. آلودگی گوشت گاو به سالمونلا، 8/8 درصد برآورد شد. از کل نمونههای مواد غذایی، 7/1% آلودگی به باکتری سالمونلا مشاهده شد که 1/1% آن مربوط به سالمونلا تیفیموریوم و 59/.% مربوط به سالمونلا اینتریتیدیس از گوشت گاو بود.
نتیجهگیری: به نظر میرسد که آلودگی سالمونلا در مواد غذایی بالا بوده و باید توجه بیشتری گردد. روشهای تشخیصی مولکولی مانند Multiplex PCR احتمالأدر کنار کشت و سایر روشهای باکتریشناسی میتواند در تایید تشخیص کمک کننده باشد.
واژگان کلیدی: مواد غذایی، گونههای سالمونلا، Multiplex PCR.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
میکروبشناسی دریافت: 1391/4/26 | انتشار: 1391/3/26
ارسال پیام به نویسنده مسئول