جلد 36، شماره 3 - ( 9-1391 )                   جلد 36 شماره 3 صفحات 132-138 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khoshnevis N, Shahid Sales S, Alizadeh M, MirSadraei M, Akbari , E. Nutritional assessment of cancer patients by PG-SGA questionnaire in Cancer Research Center (CRC) of Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran, 2010. Research in Medicine. 2012; 36 (3) :132-138
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-1075-fa.html
خوش‌نویس نسرین، 1، شهید ثالث سودابه، علیزاده مهتاب، میر صدرایی مرجانه، اکبری محمد اسماعیل. ارزیابی وضعیت تغذیه با ابزار استاندارد PG-SGA در بیماران مبتلا به سرطان در مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سال 1389 . پژوهش در پزشکی. 1391; 36 (3) :132-138

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-1075-fa.html


مرکز تحقیقات سرطان، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، khoshnevis@yahoo.com
چکیده:   (7610 مشاهده)
چکیده سابقه و هدف: در بیماران مبتلا به سرطان، کاهش وزن ناشی از سوءتغذیه پدیده شایعی است که درروند درمان ، پیگیری ، میزان بقاء و کیفیت زندگی این بیماران موثر است. این مطالعه به منظور تعیین شیوع سوءتغذیه منجر به کاهش وزن و در جمعیتی از بیماران مراکز تخصصی , وابسته به مرکز تحقیقات سرطان در سال 1389 انجام شد. روش بررسی: در 416 بیمار مبتلا به سرطان با استفاده از ابزار استاندارد PG-SGA وضعیت تغذیه ، وزن وعلائم بالینی بیماران ارزیابی شده و فراوانی هر یک ازعوامل مرتبط با سوءتغذیه بررسی و توسط آزمونهای همبستگی وANOVA ، نوع ارتباط و میزان تاثیر آنها در بیماران تعیین شد. یافته‌ها: شیوع سوء تغذیه متوسط و شدید در بیماران مبتلا به سرطان 1/53% بوده و بیشترین مانع تغذیه مطلوب در آنها افسردگی و بی اشتهایی بود. 2/44 درصد بیماران در یک ماه گذشته کاهش وزن متوسط تا شدید داشته ودر16% موارد نیز افزایش وزن داشتند. میانگین امتیاز نهایی از پرسشنامه 11/10 و بیشترین امتیاز 49 بود. 1/46 درصد بیماران بیش از 9 امتیاز و نیاز به مداخله جدی تغذیه‌ای و درمانی داشتند. بیشترین میزان اختلالات تغذیه‌ای در سرطان‌های گوارش و کمترین آن در سرطان پستان بود. میزان کاهش وزن، علائم بالینی، شکایات تغذیه‌ای و stage بیماری قویترین ارتباط و نوع درمان و نوع سرطان ارتباط ضعیف‌تری با ایجاد سوء تغذیه داشتند. نتیجه‌گیری: سوء تغذیه، کاهش وزن و مشکلات تغذیه در بیماران مبتلا به سرطان در ایران شایع است و می‌توان با بومی سازی پرسش‌نامه PG-SGA و انجام ارزیابی‌های دوره‌ای، اختلالات تغذیه را در بیماران سرطانی به موقع شناسایی کرده و در روند درمان و پیگیری بیمار با تعیین اولویت‌های درمانی و مراقبتی تغذیه مداخلات سودمندی را به کار برد. واژگان کلیدی: سرطان، سوءتغذیه، PG-SGA، کاهش وزن، ایران.
متن کامل [PDF 369 kb]   (2206 دریافت)    
نوع مطالعه: سرمقاله | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۱/۱۱/۹

ارسال پیام به نویسنده مسئول


Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb