جلد 36، شماره 5 - ( 12-1391 )                   جلد 36 شماره 5 صفحات 1-6 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sabzali S, Bakhtiyari , S, Rostamzad A, Zamanian Azodi M. Comparison of antibacterial effect of Thymbra spicata’s essential oils with common therapeutic antibiotics. Research in Medicine. 2013; 36 (5) :1-6
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-1095-fa.html
سبزعلی سمیه، بختیاری سالار، رستم زاد آرمان، زمانیان عضدی مونا. مقایسه اثرات ضد باکتریایی اسانس Thymbra spicata با آنتی‌بیوتیک‌های رایج درمانی. پژوهش در پزشکی. 1391; 36 (5) :1-6

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-1095-fa.html


گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام ، bakhtiyari-s@medilam.ac.ir
چکیده:   (5557 مشاهده)
چکیده سابقه و هدف: : با توجه به محدودیت ها و عوارض شناخته شده داروهای شیمیایی و وجود بعضی نتایج تحقیقات مبنی بر اینکه اسانس گیاه Thymbra spicata حاوی تیمول و کارواکرول بوده که دارای خواص ضد باکتریایی می‌باشند. در این پژوهش خواص ضد باکتریایی اسانس گیاه مذکور که بومی استان ایلام است، در مقایسه با آنتی‌بیوتیک‌های رایج مورد بررسی قرار گرفت. روش بررسی: تحقیق به روش تجربی انجام گرفت. گیاه مذکور از کوههای زاگرس شهر ایلام جمع آوری و پس از شناسایی و نامگذاری، اسانس به وسیله کلونجر تهیه شد. غلظت‌های مختلف اسانس با استفاده از روش دیسک دیفیوژن بر روی باکتری‌ها تاثیر داده شد. از آنتی بیوتیک‌های تشخیصی به عنوان کنترل مثبت و از DMSO به عنوان کنترل منفی استفاده گردید. میزانMIC و MBC نیز مشخص شد. یافته‌ها: بیشترین قطر هاله مهاری در غلظت 500 میکرولیتر بر میلی‌لیتر مربوط به E. faecalis 2321 و کمترین قطر هاله مهاری در همین غلظت مربوط به S. typhi بود. نتایج MIC وMBC نیز نشان داد که به ترتیب کمترین میزان MIC مربوط بهE. faecalis 2321 با 7 میکرولیتر بر میلی‌لیتر بوده و بیشترین میزان MIC مربوط به S. typhi وS. aureus 1885 با میزان MIC برابر با 60 میکرولیتر بر میلی‌لیتر بود. نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد که اسانس گیاه تیمبرا اثر مهاری بیشتری نسبت به آنتی‌بیوتیک‌های رایج بر میکروارگانیسم‌های تحت بررسی دارد. اسانس این گیاه تاثیر مشابه روی باکتری‌های گرم مثبت و منفی دارد. واژگان کلیدی: Thymbra spicata، اسانس، ضدباکتریایی، آنتی‌بیوتیک.
متن کامل [PDF 187 kb]   (3081 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۱/۱۲/۲۷ | پذیرش: ۱۳۹۲/۲/۱۱ | انتشار: ۱۳۹۲/۲/۱۱

ارسال پیام به نویسنده مسئول


Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb