کارشناس ارشد انگل شناسی، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد ، .mokhtarian@yahoo.com
چکیده: (9474 مشاهده)
سابقه و هدف: اندازه گیری سطح سرمی پروکلسیتونین (PCT)، میتواند در کاهش مصرف آنتیبیوتیکها و جلوگیری از عوارض جانبی آنتیبیوتیکی در مبتلایان به ویروس آنفولانزای H1N1 نوپدید، به عنوان یک ویروس آنفولانزای جدید نوع A، کمک کند. این تحقیق با این هدف که آیا سطح سرمی پروکلسی تونین در بیماران مبتلا به آنفولانزای خوکی (H1N1) بالا است یا خیر، در بیماران بستری در بیمارستان هاجر (س) شهرکرد سال 1390 انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی، از 140بیمار مشکوک به آنفولانزای خوکی که علائمی مانند سرفه، کاهش فشار خون، درد قفسه سینه و درد عضلات داشتند نمونه حلق و خون گرفته شد. نمونههای حلق بیماران با استفاده از روش PCR ابتلا به بیماری آنفولانزای خوکی در مورد آنها (از طرف انستیتو پاستور تهران) تایید شد و سطح سرمی پروکلسیتونین نیز با استفاده از روش کروماتوگرافی سنجیده شد و به صورت کمی (نانوگرم در میلی لیتر) ثبت گردید. اگر این شاخص بیش از 2 نانوگرم در میلیلیتر به دست میآمد، بیماری شدت بالاتری داشت. در نظر گرفته شد که میزان کمتر از 5/. نانوگرم در میلیلیتر عفونت باکتریال به همراه نخواهد داشت.
یافتهها: از 140 بیمار مشکوک، 61 نفر (43/6%) بیماران مبتلا به آنفولانزای خوکی بودند که (54/1%) مونث و (45/9%) مذکر بودند. 79 نفر دیگر به آنفولانزای خوکی مبتلا نبودند. سطح سرمی پروکلسیتونین در 72/1% کمتر از 0/5، 18% بین 2-0/5 و 9/8% بین 10-2 نانوگرم در میلیلیتر به دست آمد و نشان داد شدت بیماری در تقریبا ً10درصد بیماران شدید و همراه با عفونت باکتریال بوده است.
نتیجهگیری: اندازه گیری سطح سرمی PCT می تواند در تفریق بین عفونت های باکتریایی و ویروسی با ارزش باشد و مخصوصاً در افراد با سن کمتر از ده سال یافته با ارزشتری است.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی ) دریافت: 1392/8/7 | پذیرش: 1396/9/21 | انتشار: 1396/9/21
ارسال پیام به نویسنده مسئول