جلد 37، شماره 3 - ( 9-1392 )                   جلد 37 شماره 3 صفحات 151-157 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Lesan S, Rahbar M, Valaei N, Abbasi Vardoogh S, Abbasi Vardoogh M. Effect of probiotic yoghurt on salivary Streptococcus mutansand Lactobacillus. Research in Medicine. 2013; 37 (3) :151-157
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-1210-fa.html
لسان سیمین، رهبر محمد، ولایی ناصر، عباسی وردوق صبا، عباسی وردوق مریم. بررسی تاثیر مصرف ماست پروبیوتیک بر استرپتوکوک موتانس و لاکتوباسیل بزاق . پژوهش در پزشکی. 1392; 37 (3) :151-157

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-1210-fa.html


گروه آموزشی بیماری‌های دهان و تشخیص، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دندانپزشکی تهران
چکیده:   (6478 مشاهده)
چکیده سابقه و هدف: پوسیدگی‌های دندان بخش اعظمی از مشکلات بالینی است. باکتری درمانی، یک راه درمانی جایگزینی میکروارگانیسم‌ها می‌باشد. یکی از روش‌های باکتری درمانی استفاده از باکتری‌های پروبیوتیک هست. این مطالعه با هدف بررسی اثر کوتاه مدت مصرف ماست پروبیوتیک بر میزان استرپتوکوک موتانس و لاکتوباسیل بزاق در بالغین انجام شد. روش بررسی: این مطالعه به روش کارازمایی بالینی تصادفی شده دو سو کور متقاطع روی 32 نفر دارای استرپتوکوک موتانس و 28 نفر دارای لاکتوباسیل انجام گرفت. برای هر میکروارگانیسم نمونه‌ها به طور تصادفی به 2 گروه تقسیم شدند. گروه شاهد، ماست معمولی و گروه مورد، از ماست پروبیوتیک حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریا استفاده کردند. از هر نفر حداقل ml 7/0 بزاق غیر تحریکی، 1 روز قبل و بعد از مداخله جمع‌آوری شد. از Mitis Salivarius Agar محیط انتخابی استرپتوکوک موتانس و از محیط MRS جهت بررسی کلونی لاکتوباسیل استفاده شد. جای گروه‌ها بعد از آزمایش 3 هفته ای با یک دورهwash out 2 هفته ای با یکدیگر عوض شد. تغییرات میکروارگانیسم‌ها با آزمون آماری ویلکاکسون و مقایسه دو به دو با کای‌دو مورد بررسی قرار گرفتند. یافته‌ها: در گروه مصرف کننده ماست پروبیوتیک استرپتوکوک موتانس کاهش پیدا کرد، ولی معنی‌دار نبود (7/0P<) و لاکتوباسیل در گروه مصرف کننده ماست پروبیوتیک به طور معنی‌داری کاهش یافت ) 01/0>P). نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد که مصرف کوتاه مدت ماست پروبیوتیک باعث تغییر استرپتوکوک موتانس نمی‌شود، ولی لاکتوباسیل بزاق را کاهش می‌دهد. واژگان کلیدی: ماست پروبیوتیک، استرپتوکوک موتانس، لاکتوباسیل.
متن کامل [PDF 142 kb]   (2165 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: میکروب‌شناسی
دریافت: ۱۳۹۲/۱۰/۲۳ | پذیرش: ۱۳۹۲/۱۰/۲۳ | انتشار: ۱۳۹۲/۱۰/۲۳

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb