Saedi Z, Behbahan M. Evaluation of methanol extracts activity of seed, skin, leaf and juice from five Iranian grape cultivars on lymphocyte proliferation. Research in Medicine 2014; 37 (4) :200-204
URL:
http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-1249-fa.html
گروه زیست فناوری، دانشکده علوم و فناوری های نوین، دانشگاه اصفهان ، ma.behbahani@ast.ui.ac.ir
چکیده: (7780 مشاهده)
سابقه و هدف: انگور به دلیل داشتن انواع مختلفی از ترکیبات فنولی همچون فلاونوئیدها دارای خصوصیات آنتیاکسیدانی و ضد سرطانی است. هدف این پژوهش، بررسی نقش عصاره متانولی بخش های مختلف پنج رقم انگور جمع آوری شده از استانهای قزوین و کاشان بر تکثیر لنفوسیت بود.
روش بررسی: بررسی به روش تجربی بر روی پنج رقم انگور، شامل ارقام یاقوتی، حلوایی، بیدانه سفید، شاهرودی و قرمز یاقوتی درشت از استان های قزوین و کاشان انجام شد. عصاره متانولی برگ پیر، برگ جوان، پوست، هسته و آب هر کدام از ارقام تهیه گردید. اثر غلظتهای مختلف عصاره (10، 100، 1000،2000 و 3000 میکروگرم بر میلی لیتر) با دو بار تکرار بر روی سلول لنفوسیت به روش MTT مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافتهها: عصاره پوست، هسته و برگ انگور باعث تکثیر و رشد سلولهای لنفوسیت شد، اما آب انگور اثر معنیداری بر تکثیر سلول های لنفوسیت نداشت.
نتیجهگیری: به نظر می رسد قسمتهای مختلف گیاه انگور (برگ، میوه) به دلیل دارا بودن خاصیت تحریک کنندگی سلولهای لنفوسیت میتوانند نقش قابل توجهی در تقویت سیستم ایمنی بدن ایفا نموده و به عنوان یک ماده غذایی موثر در رژیم درمانی برای درمان بیماری های نقص ایمنی گنجانده شود، از این رو بررسی تجربی آن را توصیه می نماییم.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی ) دریافت: 1393/2/13 | پذیرش: 1393/2/13 | انتشار: 1393/2/13
ارسال پیام به نویسنده مسئول