جلد 37، شماره 4 - ( 12-1392 )                   جلد 37 شماره 4 صفحات 205-210 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salimpour F, Mazooji A, Mazhar F, Barzin G. Comparative study of antibacterial properties of four species of Salvia L. as a medicinal plant. Research in Medicine. 2014; 37 (4) :205-210
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-1250-fa.html
سلیم پور فهیمه، مازوجی علی، مظهر سیده فلور، برزین گیتی. مقایسه خواص ضد باکتریایی اسانس چهار گونه گیاه دارویی مریم گلی Salvia L.)) . پژوهش در پزشکی. 1392; 37 (4) :205-210

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-1250-fa.html


گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال ، drsalimpour@gmail.com
چکیده:   (4695 مشاهده)
چکیده سابقه و هدف:با توجه به مقاومت روز افزون باکتری‌های بیماری‌زا نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها، پژوهشگران در پی یافتن داروهای جدید گیاهی به عنوان جایگزین داروهای شیمیایی وآنتی بیوتیک هستند. هدف این تحقیق، بررسی خواص ضد باکتریایی عصاره آبی چهار گونه از جنس دارویی مریم گلی برسویه‌های استاندارد باکتریایی اشریشیا کلی، شیگلا فلکسنری، کلبسیلا پنومونیو قارچی کاندیدا آلبیکنس و کاندیدا بود. روشبررسی:تحقیق به روش تجربی و در آزمایشگاه تحقیقاتی دانشگاه آزاد واحد تهران شمال انجام شد. پس از جمع آوری چهارگونه این جنس از رویشگاه‌های طبیعی، از روش تقطیر با آب به منظور اسانس گیری استفاده شد. سپس اسانس های حاصل، توسط دستگاه کروماتوگراف گازی (GC) و کروماتوگراف گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت. به منظور مطالعه خواص ضد باکتریایی گونه‌ها، پس ازتهیه محیط کشت و سوسپانسیون باکتریایی از پنج گونه باکتری، تزریق با روش ایجاد چاهک انجام و قطر هاله مهار رشد سنجیده شد. یافته‌ها:بر اساس نتایج، سس‌کویی‌ترپن‌ها و منوترپن‌هایی مانند Occidental و Germacerne D عمده ترین ترکیبات اسانس بودند و بالاترین بازده اسانس از گونه S. aethiopis و پایین‌ترین آن از گونه S. atropatana به دست آمد. همچنین مشخص گردید که اسانس نمونه‌های گیاهی مورد تحقیق بر روی همه باکتری‌های مورد آزمایش در این پژوهش اثر ممانعت کننده داشت که به ترتیب بیشترین اثر مربوط به اسانس 5% بود. به طوری که اسانس 5% گونهS.aetiopis بر روی EscheIchia coli و گونه S. oligophylla بر روی Candida albicans و گونه S. macrosiphon برروی Klebsiella pneumonia بیشترین اثر مهارکنندگی را داشتند. نتیجه‌گیری:علی رغم تاثیر قابل توجه غلظت 5% اسانس گونه‌های این گیاه بر روی سویه‌های میکروبی مورد آزمایش، به نظر می-رسد باید مطالعات تکمیلی و گسترده‌تری به منظور معرفی این گیاهان به عنوان جایگزین داروهای ضد میکروبی انجام گیرد. واژگان کلیدی: نعناییان، ترکیبات شیمیایی اسانس‌دار، اثر ضد میکروبی، Salvia..
متن کامل [PDF 224 kb]   (4188 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۳/۲/۱۳ | پذیرش: ۱۳۹۳/۲/۱۳ | انتشار: ۱۳۹۳/۲/۱۳

ارسال پیام به نویسنده مسئول


Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb