جلد 39، شماره 1 - ( 3-1394 )                   جلد 39 شماره 1 صفحات 35-30 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahi F, Fallah F, Goudarzi H, Baniasad M, Pourabbas B, Mohammadzade A et al . Molecular Characterization of Mycobacterium Strains Isolated from Children with BCG Induced Lymphadenitis. Research in Medicine 2015; 39 (1) :30-35
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-1421-fa.html
شاهی فاطمه، فلاح فاطمه، گودرزی حسین، بنی اسد مریم، پورعباس بهمن، محمد زاده علیرضا و همکاران.. بررسی مولکولی سویه مایکوباکتریوم های جدا شده از ترشحات لنفاوی کودکان مبتلا به لنفادنیت ناشی از واکسیناسیون با واکسن BCG. پژوهش در پزشکی. 1394; 39 (1) :30-35

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-1421-fa.html


گروه میکروبیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهرلن، ایران. ، f_doustdar@yahoo.com
چکیده:   (8169 مشاهده)

سابقه و هدف: در ایران واکسیناسیون با باسیل کلمت و گرین(ب ث ژ) در نوزادان برای پیشگیری از بیماری سل در بدو تولد انجام می‌شود. واکسن( ب ث ژ) یک واکسن زنده ضعیف شده است که از سویه‌های ژنتیکی مختلف مایکوباکتریوم بوویس تهیه می‌شود. این واکسن ایمن است اما به دنبال واکسیناسیون، واکنش‌های موضعی مانند آبسه در محل تزریق و لنفادنیت به عنوان شایع‌ترین عوارض واکسن در بعضی از کودکان سالم مشاهده می‌شود.عوارض شدید و سیستمیک در کودکان با سیستم ایمنی سالم به ندرت دیده می‌شود، ولی لنفادنیت در ایران و سایر کشورها با شیوع به نسبت زیادی در کودکان با سیستم ایمنی سالم نیز دیده می‌شود. ازآنجاکه تحقیقات نشان داده که میزان این عوارض با نوع سویه واکسن و تغییر ژنتیکی آن در ارتباط است، در این تحقیق سویه‌های مایکوباکتریوم جدا شده از کودکان مبتلا به لنفادنیت از لحاظ  گونه و سویه باکتری بررسی شدند.

روش بررسی: 30 نوزاد باعلائم لنفادنیت ناشی از واکسن (ب ث ژ) برای این تحقیق انتخاب شدند.  پس از آسپیراسیون ترشحات از ضایعات مراحل رنگ‌آمیزی اسیدفست و کشت روی محیط لوون اشتاین جانسون انجام شد. سپس استخراج ‏DNA‏ از نمونه ها به روش فنل کلروفرم انجام وبا استفاده از  PCR ژن 16sRNA جنس باکتری مشخص شد. برای تعیین گونه و سویه باکتری ها از پرایمرهایRD14, DU1 و  RD1 و در مرحله بعد از پرایمرهای RD9، RD4Deleted، RD4Present و RD1Deletedاستفاده شد.
یافته ها: همگی۳۰ نمونه باسیل اسیدفست که از کودکان مبتلا به لنفادنیت ناشی از واکسن BCG جدا شده بودند با استفاده از روش PCR  ژن 16sRNA به عنوان جنس مایکوباکتریوم شناخته شدند. سپس با استفاده از PCR ژنهای RD4, DU1,RD14, RD9,RD1 Deleted، RD4Present و RD1Deleted تمامی۳۰ نمونه به عنوان مایکوباکتریوم بوویس (BCG) سویه پاستور مورد شناسایی قرار گرفتند.
نتیجه گیری: با توجه به اینکه ۱۰۰% از نمونه های مایکوباکتریوم های جدا شده از لنفادنیت کودکان در این مطالعه به عنوان مایکوباکتریوم بوویس (ب ث ژ)  سویه پاستور شناخته شدند،  میتوان اینگونه نتیجه گیری کرد که ایجاد لنفادنیت در کودکان به دنبال واکسیناسیون با واکسن (ب ث ژ)  بیشتر ناشی از عوامل دیگر از جمله مقدار واکسن مصرفی، روش تزریق و پاسخ های التهابی سیستم ایمنی این کودکان نسبت به واکسن می باشد.

 

متن کامل [PDF 570 kb]   (3619 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: میکروب‌شناسی
دریافت: 1394/2/9 | پذیرش: 1394/7/8 | انتشار: 1394/11/17

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb