جلد 39، شماره 4 - ( 12-1394 )                   جلد 39 شماره 4 صفحات 176-169 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jalali shirazi F, Zavaran Hosseini A, Soudi S, Noujedehi S. Study the effect of cell-to-cell contact of naive T cells and BCG stimulated fibroblasts on regulatory T cell induction. Research in Medicine 2016; 39 (4) :169-176
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-1476-fa.html
جلالی شیرازی فاطمه، زواران حسینی احمد، صعودی سارا، نوجه دهی شهرزاد. بررسی اثر تماس مستقیم سلولهایT بکر با سلولهای فیبروبلاست تحریک شده با BCG بر القای سلولهایT تنظیمی. پژوهش در پزشکی. 1394; 39 (4) :169-176

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-1476-fa.html


دانشگاه تربیت مدرس،دانشکده علوم پزشکی،گروه ایمنی شناسی ، zavarana@modarees.ac.ir
چکیده:   (7487 مشاهده)

 

سابقه و هدف: فیبروبلاست‌های استرو مایی گره لنفی در ارتباط تنگاتنگ با سلول‌های CD4+ T قرار دارند و بر فنوتیپ و عملکرد آنها اثر می‌گذارند. آگاهی از نحوه میان کنش این سلول ها به‌ویژه در شرایط ناپایدار همچون عفونت‌ها، به استفاده‌های بعدی از آنها در کنترل و تنظیم پاسخهای ایمنی کمک خواهد کرد.

روش بررسی: سلولهای فیبروبلاست گره لنفی به دو روش in vitro و in vivo، در محیط ایمنی واجد BCG، قرار داده شدند. فیبروبلاست‌ها به روش هضم آنزیمی و مارکرهای اختصاصی سطحی، جداشدند و به مدت 72 ساعت با لنفوسیت‌های T بکر به روش تماس مستقیم همکشتی شدند. سپس لنفوسیت‌های T جدا شدند و پس از 72 ساعت کشت از نظر میزان بیان مارکرهای T تنظیمی و سایتوکاین‌های IL-10, TGF-β1, IL-4 و IFN-γ بررسی شدند.

یافتهها: میزان القای سلولهای T تنظیمی توسط فیبروبلاست‌های تحریک شده با BCG در روش in vivo بیش از فیبروبلاست‌های تحریک نشده است. در این روش میزان سایتوکاین IFN-γ کاهش و سایتوکاین‌های تنظیمی TGF-β1 و IL-10 افزایش داشت. درحالی‌که میزان القای سلولهای T تنظیمی توسط فیبروبلاست‌های تحریک شده با BCG در روش in vitroبه‌طور  معناداری کمتر از فیبروبلاست‌های تحریک نشده بود. در این روش علاوه بر سایتوکاین تنظیمی IL-10، سایتوکاین IFN-γ نیز افزایش داشت که نشاندهنده القای جمعیت سلولهای T مولدIFN-γ است.

نتیجهگیری: سلولهای فیبروبلاست نه‌تنها بر القای سلولهای T تنظیمی از سلولهای T بکر و عملکرد لنفوسیت‌های T اثر می‌گذارند، میان کنش آنها با لنفوسیت‌های T متاثر از محیط است. در این بررسی فیبروبلاست‌ها در دو محیط ایمنی متفاوت در حضور BCG قرار داشتند که در روشin vivo، به افزایش پاسخ تنظیمی و در روشin vitro به کاهش سلولهای T تنظیمی منجر شد. به نظر می رسد تفاوت رفتار فیبروبلاست‌ها در مراحل مختلف عفونت باشد.

واژه‌های کلیدی: فیبروبلاست، لنفوسیت T تنظیمی، BCG
متن کامل [PDF 1302 kb]   (4244 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: ایمنی‌شناسی
دریافت: 1394/6/7 | پذیرش: 1394/9/18 | انتشار: 1394/12/24

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb