سابقه و هدف: دریافت کافی سلنیوم با توجه به نقش بسزایی آن در اعمال حیاتی بدن و پیشگیری از بروز بسیاری از سرطانها حائز اهمیت میباشد. باتوجه به رشد جمعیت و فرسایش خاک کمبود دریافت کافی روزانه سلنیوم از دغدغههای بشر میباشد. مخمر غنی شده با سلنیوم به عنوان یک مکمل غذایی مناسب سلنیوم که غنی از شکل آلی سلنیوم با قابلیت دسترسی زیستی بالا بوده و شکل غذایی سلنیوم (سلنومتیونین) را تقلید میکند،امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته شده است. هدف از این مطالعه مروری بررسی ویژگیهای سلامت بخش مخمر غنی شده با سلنیوم در غنیسازی گروههای مختلف مواد غذایی جهت جبران کمبود دریافت کافی روزانه سلنیوم، فرآیند تولید و متغیرهای تاثیرگذار در تولید آن، گونه شناسی سلنیوم، زیستفراهمی، پایداری و ایمنی مخمر غنی شده میباشد. مواد و روشها: مقاله مروری حاضر با استفاده از جستجوی الکترونیکی کلمههای کلیدی سلینوم، مخمر غنی شده، تولید، زیست فراهمی،ایمنی و پایداری همچنین مطالعات سلولی، حیوانی، انسانی و بیوتکنولوژیکی مرتبط با موضوع مقاله در بین 97 مقاله کامل انگلیسیISI از سال 1983 تا 2014 انجام گردید. انتخاب مقالات بر اساس ارتباط موضوعی آنها با هدف این مقاله مروری انجام گردیده است. از متدولوژی و یافتههای تمامی مقالات واجد شرایط استفاده شد. بحث و نتیجه گیری:با توجه به قابلیت کاربردی مخمر غنی شده در غنیسازی گروههای مختلف غذایی، مخمر غنی شده با سلنیوم میتواند به عنوان پیشساز برای سنتز سلنوپروئینها و آنتیژن ضدسرطان در انسان عمل کند.مطابق تاییدیهFDA مخمر غنی شده با سلنیوم به عنوان یک افزودنی مجاز در گروههای مختلف غذایی جهت بهبود محتوی سلنیوم مواد غذایی شناخته شده است و مصرف آن به میزان 100 میکروگرم روز کاملا ایمن (safe) اعلام شده است. درنتیجه با توجه به کمبود سلنیوم در بسیاری از مناطق ایران، میتوان از مخمر غنی شده با سلنیوم به منظور اهداف غنیسازی در جبران کمبود دریافت روزانه سلنیوم استفاده کرد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |